zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Bleiswijks stel opent Bed & Breakfast in Spanje
Eric en Esther Spruijt.

Bleiswijks stel opent Bed & Breakfast in Spanje

Bleiswijks stel opent Bed & Breakfast in Spanje

Bleiswijk – Eric en Esther Spruijt gooiden in december vorig jaar het roer om en emigreerden naar Spanje om daar een Bed & Breakfast te beginnen. Hoe is het ze gevaren?

Na ruim dertig jaar met veel plezier in Bleiswijk te hebben gewoond, waren Eric en Esther toe aan een nieuwe uitdaging. “De kinderen gingen het huis uit. Een goed moment nu we denken zelf nog alles aan te kunnen. Het klinkt als een typisch ‘Ik Vertrek’ verhaal, dat is het ook, alleen hebben wij deze stap goed voorbereid en er een aantal jaar onderzoek en voorbereiding aan vooraf laten gaan”, vertellen ze.

Zoektocht

Hun zoektocht begon aan de Costa Blanca en al redelijk snel wisten ze, dat hun nieuwe huis in de Jalon Vallei zou moeten staan. “Deze vallei biedt heel veel toeristische mogelijkheden en wij voelden ons hier thuis. Ons huis ligt in het dorpje Lliber, 15 km van de kust achter Calpe en Moraira, tussen Alicante en Valencia, beide op een uur rijden. De natuur is er prachtig, het is landelijk en rustig en toch is er ook weer veel te doen. In de kleine Spaanse dorpjes in de vallei is altijd wel een fiësta te vieren. Het is een zeer geliefd gebied voor wandelaars en fietsers. En er zijn heel veel verschillende stranden en kustplaatsen met de auto in 20 tot 30 minuten te bereiken. De plek was voor ons dus duidelijk, maar daarna volgde de zoektocht naar een geschikt huis. Vele kijkvakanties later vielen alle puzzelstukjes in elkaar, ons huis in Nederland was verkocht en een week later vonden wij Casa Miralejos. En dan ineens gaat het beginnen, alle plannen mogen nu uitgevoerd worden en dan start het grote avontuur.”

Casa Miralejos

Het huis is een tyisch Spaanse finca. “Het moest wel eerst grondig aangepakt worden om het geschikt te maken voor een Bed & Breakfast met drie gastenkamers. Slechts drie maanden na de bezichtiging op 18 december kregen wij de sleutel en de volgende dag kwam de verhuiswagen in Spanje. Maanden van verbouwen volgden met de nodige leuke ‘Ik Vertrek’ momenten. Zoals een bouwstop vanwege het ontbreken van de juiste vergunning, een aannemer die het werk niet naar tevredenheid deed en het bijltje erbij neergooide, het vervangen van een septictank met bijbehorende ongemakken, het ontbreken van verwarming in de winter en ondertussen alle nodige Spaanse formaliteiten rondbreien… Maar na maanden hard werken was het zover, dat we afscheid namen van de fijne Spaanse bouwvakkers en het bouwstof. En wat zijn wij trots op het eindresultaat! Het is een heerlijke plek geworden, waar wij onze gasten kunnen ontvangen en ze laten kennismaken met het Spaanse leven waar wij nu zo van genieten.”
Inmiddels hebben Eric en Esther al leuke gasten mogen ontvangen. “Ieder met een eigen verhaal en dat is zo leuk aan een B&B. De gasten komen om te relaxen en genieten van de rust en onder het genot van een hapje en drankje volgen er vaak mooie gesprekken en vertrekken de gasten uiteindelijk als vrienden. Bienvenido a Casa Miralejos!”
Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website www.casamiralejos.com.