zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Bleiswijk Open toont talent op en naast de baan

Bleiswijk Open toont talent op en naast de baan

Bleiswijk Open toont talent op en naast de baan

Bleiswijk – Met af en toe een natte rug – van zowel de gezellige drukte als de regendruppels die bleven dreigen – kijkt toernooileider Roland van Meggelen samen met zijn team terug op weer een zeer succesvol Bleiswijk Open op de banen van L.T.V. Bleiswijk. Met alleen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond na half tien een uitwijk naar de binnenbanen bij Dekker in Zoetermeer, maar de overige dagen volle tribunes en veel enthousiasme en talent op de eigen tennisbanen in Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Hoogtepunt van het toernooi vormde ongetwijfeld de finale Heren dubbel 2 die gespeeld werd tussen het duo Paul Haarhuis/Martin Verkerk en Rick Lindhout/Matthijs van Starkenburg. Geen demonstratie, maar een echte wedstrijd die spannend bleef tot de laatste minuut en werd afgesloten in een tweesetter 6-2 6-2. De Heren enkel 2 werd een mooie overwinning voor Bleiswijker Bart Brons die als eerste geplaatst was en won van de nummer 2 Romano Frantzen in een driesetter 1-6 6-3 6-2. Romano is deelnemer aan de NK 35+, halve finalespeler in de WK van vorig jaar en voor het eerst spelend in Bleiswijk. In de Gemengd dubbel 2 leek het aanvankelijk niet te lukken om van start te gaan, maar op voorstel van de toernooileider vormden Rob van den Berg en Tess Menten – beiden als eerste geplaatst in de singles van categorie 2 – een gelegenheidsduo waar iedereen van genoot in een leuke finale die zij winnend afsloten. De Dames enkel 2 werd uitgeroepen tot het sterkste toernooi van Nederland; met twaalf dames vanuit het hele land in de hoogste categorie en bijna allemaal nieuwe gezichten voor Bleiswijk. Nina Kruijer won de finale met 6-3 6-2 van Anouk Tigu, inmiddels ook een bekend gezicht tijdens de Bleiswijk Open. In de Gemengd dubbel 2 wonnen Rob v.d. Berg en Tess Menten van het duo Sabin en Anouk Tigu. De Heren enkel 8 vormde met 32 deelnemers de grootste categorie; met daarin veel Lansingerlanders en spelers uit de regio. De oudste inschrijver was Joop van den Bosch(81) die samen met Arie Dijkshoorn na hun eerste partij winnend de baan afkwam met 6-2 6-2 en pas in de halve finale hun meerderen erkenden in het koppel Frans van Meggelen/Evert van Moorselaar.

Volle bak

Met 430 deelnemers en 361 gespeelde partijen was de 26ste editie van het Bleiswijk Open ook dit jaar weer een sportief succes. Met op de banen naast de landelijke toppers ook veel Bleiswijkse gezichten die hun mannetje stonden in de verschillende categorieën. Elke partij werd gespeeld met nieuwe ballen en de verliezers mochten de ballen mee naar huis nemen. De verliezers van de halve finales ontvingen bovendien een zak fruit. Haarhuis en Verkerk kwamen in eerdere toernooien om demonstraties te geven van hun tennisspel, maar dit jaar stonden ze ingeschreven voor het toernooi en moesten ze dus ‘gewoon’ wedstrijden spelen om verder te komen. Dat begon vrijdagavond met de halve finale tegen het duo Balàzs Houthuyse/Sander Zijlstra. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 6-4 6-3, waardoor ze zondagmiddag weer aan mochten treden in de finale.
Het publiek genoot; zowel vanaf het gezellige terras als van de ook dit jaar weer opgebouwde tribune langs het Centercourt. Dit jaar werden alle oldtimers van de Bleiswijkse vereniging uitgenodigd daar een plekje te zoeken om de wedstrijden goed te kunnen bekijken en van dichtbij mee te genieten.
Naast het tennissen op de baan was er ook van alles te doen in en rond het clubhuis. Met maandagavond een sponsordiner met daarbij de tien sponsoren die elk een ‘eigen’ baan sponsorden tijdens het Bleiswijk Open en woensdagavond een ladiesnight. Elke dag werd een dagkrant uitgegeven; het Daily Bulletin. Met daarin nieuwtjes van de dag, maar ook leuke wetenswaardigheden en tennistips. Aan het einde van de week hing de complete krant aan de wand om nog eens na te lezen.

Winnaars

Naast de reeds genoemde winnaars uit het toernooi vermelden we ook de Bleiswijkers die in de andere categorieën ver kwamen. HE7 1. Rick Gabriel. 2. Jesper van Diest, HE8 2. Raynor Schreve, DE6 2. Charline Sol, DE7 1. Petra v.d. Zwan, DE8 2. Nikki Valentin, HD5 2. Hugo Elsing/Bas van Vliet, HD6 1. Gerben de Groot/Erik Middelveld, 2. Jesper van Diest/Jeroen Dik, HD7 2. Edward van Deursen/Edwin Putman, HD8 2. Frans van Meggelen/Evert van Moorselaar, GD6 1. Edwin Sol/Charline Sol, 2. Bart van Dijk/Marije Burg, GD7 2. Michael van Egmond/Jennifer Meijer, GD8 1. Edwin Putman/Joyce Putman-Boltjes.