woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Bijzonder Driekoningen concert met Young Voices en Rotterdams Barok Ensemble

Bijzonder Driekoningen concert met Young Voices en Rotterdams Barok Ensemble

Bijzonder Driekoningen concert met Young Voices en Rotterdams Barok Ensemble

Lansingerland – Vrijdag 5 januari genoot een groot aantal belangstellenden van het Driekoningen concert van Young Voices, dat in samenwerking met het Rotterdams Barok Ensemble en meerdere solisten in de hervormde dorpskerk van Bleiswijk werd gehouden.

De koren openden de avond gezamenlijk met het mooie Once in royal David’s city begeleid op het orgel, gevolgd door het Rotterdams Barok Ensemble, dat het eerste deel uit de Messiah van Georg Friedrich Händel uitvoerde. De solisten Cally Youdell (sopraan), David Cohen (alt), Edward Leach (tenor) en Laurens Macklon (bas) zongen bijzonder goed, zij boden met hun aria’s en recitatieven een mooie afwisseling met de koordelen. De begeleiding door het orkest met jonge musici en klavecimbel van Edoardo Valorz was bijzonder en zal niet vaak zo te horen zijn geweest in Lansingerland. De Messiah werd afgesloten met het gezamenlijk gezongen koordeel Hallelujah en was van uitzonderlijk schoonheid, waarbij de jonge stemmen van Young Voices prachtig tot hun recht kwamen.

Jeugdkoor

Na de pauze was het de beurt voor het jeugdkoor van Young Voices. Mooie en herkenbare stukken van Benjamin Britten en John Rutter volgden elkaar op, met hier en daar geweldige solo’s van enkele Young Voices koorleden. De werken werden begeleid door het orkest en met harp, krachtig bespeeld door de engelse Victoria Davies die ook het Cathedral Choir of Christ Church, Oxford heeft begeleid. De avond eindigde ook nu gezamenlijk met de Cradle song van John Rutter waarna de musici dankbaar een staande ovatie in ontvangst mochten nemen.
Al met al een mooie avond met een bijzondere internationale en lokale samenwerking tussen de koren, solisten en orkest, gedirigeerd door Benjamin Bakker (dirigent van het Rotterdams Barok Ensemble) en Carla Veeningen (dirigent van Young Voices). Een bijzonder dankwoord nog voor alle bezoekers, donateurs en uiteraard de aanwezige sponsoren. In het dankwoord memoreerde de voorzitter van Young Voices aan het 40-jarig bestaan van het koor volgend seizoen.