zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Bijna zilver voor de Najaarstrucktour
 Op de kiek voor vertrek.

Bijna zilver voor de Najaarstrucktour

Bijna zilver voor de Najaarstrucktour

Berkel en Rodenrijs – Tussen de 65 en 70 trucks verzamelden zaterdagochtend 5 oktober in de straten rond de Wilgenlaan waar klokslag twaalf uur de 24ste Najaarstrucktour van start ging. Met naast elke chauffeur een bijrijder met een beperking die net zo veel van de toer genoot als de man of vrouw achter het stuur.

Trees Borkus-Henskens

Alle chauffeurs – werkzaam of woonachtig in Lansingerland – kwamen niet ‘zomaar’ naar het terrein van Van den IJssel dat ook ditmaal weer het centrale in- en uitstappunt voor iedereen was. De wagens waren van boven tot onder geboend, ze glommen naar alle kanten en er was zelfs een wagen met een bloemstuk voorop. Ze hadden er duidelijk zin in er ook ditmaal weer iets moois van te maken.
Nadat iedereen een goed gevulde goodiebag had ontvangen en voor de truck op de foto was gegaan kon de rit beginnen. Nagezwaaid door familie en vrienden en luid toeterend ging het richting de N470 en Delft om vervolgens in Wateringen aan te komen waar al naar de colonne werd uitgekeken. Op het terrein van Renewi werden ze ontvangen met een hapje en een drankje (koffie met appeltaart!), maar ook met een bezoek aan een museum waar genoten werd van oude auto’s en bussen. Tot het weer tijd werd om de terugreis te aanvaarden. Die leidde via Delft en de Katwijkerlaan richting Bleiswijk. Op de Boterdorpseweg wachtte de brandweer hen op met grote waterstralen waar de wagens onderdoor reden om vervolgens weer veilig en wel op de Wilgenlaan te arriveren.

Begeleiding

Het hele konvooi werd ook ditmaalbegeleid door de leden van het Motor Begeleidings Team dat er voor zorgde dat er overal veilig doorgereden en overgestoken kon worden. Gelukkig verliep alles goed en was er slechts een enkeling onderweg die niet begreep waarom juist hij of zij niet door mocht rijden als er zo’n grote rij truckers passeerde… Een politieauto aan de voorkant en een aan de achterkant gaven het begin en einde van de sliert aan. Onder de motorrijders gelukkig ook nog één motoragent die als vrijwilliger de stoet begeleidde. De EHBO had dit jaar een andere bezetting; het ‘vaste gezicht’ Willem zat thuis met zijn been omhoog, maar is vast van plan volgend jaar – als de 25ste toer wacht, weer van de partij te zijn.
Na afloop wachtte ijs en koffie en een mooie foto van de dag, bij de start gemaakt door de heer Hogervorst. In Wateringen maakte Robert Philip een mooie groepsfoto van het hele gezelschap. De organisatoren kunnen ook dit jaar weer terugzien op een schitterend evenement!