woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Bijna 250 leerlingen leggen praktische fietstest af

Bijna 250 leerlingen leggen praktische fietstest af

Bijna 250 leerlingen leggen praktische fietstest af

Bergschenhoek – De leerlingen van de groepen 7 van alle basisscholen van Bergschenhoek – elf groepen en in totaal 246 kinderen – kregen dinsdagochtend 21 of woensdagochtend 22 mei onder goede weersomstandigheden de gelegenheid te laten zien dat ze zich op de fiets veilig in het verkeer kunnen gedragen. Op één na lukte dat bij iedereen.

Trees Borkus-Henskens

Per groep meldden de leerlingen en hun leerkracht zich ’s ochtends op de parkeerplaats bij sporthal De Ackers om daar een feloranje hesje aan te trekken, zodat iedereen op straat kon zien dat zij hun examen deden die dag. De te rijden route was vooraf bekend, dus die kon zowel worden ingekeken als gereden. De kandidaat die zakte had geen van beide gedaan en dat zorgde er voor dat hij – en dat is eigenlijk bijzonder bij het fietsexamen – zijn diploma helaas niet in ontvangst kon nemen. Wel was iedereen vooraf al geslaagd voor het theoretisch deel dat één school dit jaar digitaal maakte en de rest nog op papier.

Posten

Chris Schouten, die ook dit jaar zowel in Berkel en Rodenrijs als in Bergschenhoek de voorbereidingen voor de examens trof, nodigde ook van elke school enkele ouders uit die op post gingen zitten om het fietsgedrag van de kinderen te bekijken. Helaas ontbraken er woensdag twee en zat hij wat krap in postende ouders op dinsdag, maar via het VIP kon hij een beroep doen op een viertal vrijwilligers. De kinderen reden allemaal op fietsen die vooraf op school waren nagekeken. Daarbij bleek dat met name duidelijke reflectoren op menig fiets ontbraken.
Voor het eerst werd dit jaar een van de examinanten op de fiets aangereden door een auto. De automobilist stopte en samen met de fietser werd gekeken naar de schade, waarna de automobilist z’n weg vervolgde en de jongen zijn tocht op een beschadigde fiets kon voortzetten. De deelnemers zijn allemaal verzekerd via Veilig Verkeer Nederland, maar toch komt de politie nog graag even in contact met de betreffende automobilist.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie