zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Advertorial » Bij Henny opent de deuren
Henny in haar winkel die een eldorado vormt voor creatieve bezoekers.

Bij Henny opent de deuren

Bij Henny opent de deuren

Berkel en Rodenrijs – Het was al jaren een wens van Henny van der Heiden en vanaf 1 september werd die lang gekoesterde wens realiteit. Zij opende een eigen handwerkzaak op de hoek van de Nieuwstraat en de Noordeindseweg; in het pand waar voorheen Jaap de Vogel zijn sigarenzaak had.

Voorheen werkte Henny bij Het Wolstalletje. Na dat overgenomen te hebben stapte zij over naar een pand aan Het Plein (Kerkstraat) waar ze twee jaar actief was. Tot zij hoorde dat het pand van De Vogel te koop kwam en wat daarbij het belangrijkste was: daar waren winkel en woning samen te koop. “Een winkel aan huis; het kon niet mooier,” aldus de geboren en getogen Berkelse Henny.

Aangepakt

Het pand werd helemaal naar eigen smaak ingericht. Daarbij kreeg Henny veel hulp van zowel haar echtgenoot als haar zoon die de handen uit de mouwen staken. Mede door hun hulp kon zij 1 september de deur openen van een schitterende winkel met daarin heel veel artikelen op het gebied van handwerken. Met als hoofdmoot de kasten met daarin een uitgebreide collectie stoffen. Bovendien veel fournituren, maar ook een kast vol wol in soorten en kleuren. Wil je alles bekijken wat de winkel herbergt, dan moet je daar in alle rust een rondgang maken en genieten.

Workshops en lessen

In de winkel worden ook lessen en workshops gegeven. Verrassend zijn de naailessen op drie verschillende dagen voor kinderen vanaf 8 jaar. Nadat ze de naaimachine en het gebruik goed hebben geleerd mogen ze verder met het maken van bijvoorbeeld een etui, een rugzak en ook hun eigen kleding. Op dit moment slechts drie kinderen per groep om aan de coronaregels te blijven voldoen. Henny: “Dinsdag- en donderdagavond geven we naailes voor volwassenen. We willen ook beginnen met het leren haken en breien (voor de kinderen in de vakantie), het maken van poppen, van tassen en het leren vervangen van plastic door stof. Ik doe het natuurlijk niet alleen, maar werk nauw samen met drie collega’s en twee breisters. En niet te vergeten met Lia die al 40 jaar creatief actief is en nog steeds in de winkel te vinden is. Waar we zin in hebben pakken we aan of presenteren we als workshop of lespakket; en heb je belangstelling, dan kun je ons vinden op Facebook of Instagram.”
De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.