woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Bewoners Organisatie Rotte zowel nuttig als smakelijk

Bewoners Organisatie Rotte zowel nuttig als smakelijk

Bewoners Organisatie Rotte zowel nuttig als smakelijk

Bergschenhoek – De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Bewoners Organisatie Rotte (BOR), gehouden in natuur- en educatiecentrum ‘t Trefpunt van Rotta aan de Hoeksekade, had als thema ‘Aan de oever van de Rotte’ en begon al rond de klok van vijven met koffie, thee of een drankje. Dat vroege tijdstip had een bijzondere reden; de leden begonnen de avond met een gezellige barbecue waar een belangrijk deel van de ruim negentig leden bij aanschoof.

Trees Borkus-Henskens

De opening was om acht uur en werd verricht door Hannie van den Heuvel, inmiddels 19 jaar deel uitmakend van het bestuur, waarvan 14 jaar als voorzitter. Na de mededelingen verzorgde Ronald Zeelen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een presentatie over natuurvriendelijk maaien, het bevorderen van biodiversiteit en de waterkwaliteit van de Rotte en tevens over het belang van natuurlijke oevers.
Hans Sanders was de tweede spreker van de avond. Hij informeerde de aanwezigen over burgerhulpverlening en het gebruik van de AED. Tevens vertelde hij wat er zoal geregeld moet zijn om dat goed te laten functioneren. Na hem kwam Edwin Vervaet van Buurttoezicht Lansingerland iets vertellen over de Buurt Whats App. Die wil de BOR handen en voeten gaan geven naast de ‘sociale’ whats app die er al is. Als laatste spreker voor de pauze vertelde Marc Krijgsman over de oprichting van de Alliantie GroenBlauwe Rotte, waarna de aanwezigen in de pauze konden napraten over hetgeen ze te horen kregen.

Gevarenzone

Na een korte terugblik over het achterliggende jaar stond de bestuursverkiezing op de agenda. Naast voorzitter Hannie is Ingeborg Neeleman penningmeester, maar die taak wil ze graag aan een ander overdragen (ze heeft niet veel met cijfers en computers) om als algemeen bestuurslid verder te gaan. “We zien steeds meer jongeren langs de Rotte komen wonen en hopen dat die zich beschikbaar willen stellen om samen leuke, maar ook belangrijke zaken aan te pakken om het hier langs de Rotte goed en mooi leefbaar te houden,” weet Hennie die graag haar taken met anderen deelt en ook graag meer gesprekspartners in het bestuur ziet. Bovendien moet er uitbreiding komen om als organisatie rechtspersoon te kunnen blijven. “We moeten ons als Buurtschap Rotte laten horen, zodat er rekening met ons wordt gehouden en we niet voor ongewenste verrassingen komen te staan. Gelukkig hebben we wel een betrokken groep leden waar we veel waardering van krijgen en er is al veel bereikt, maar ik hoop na deze super vergadering dat enkele leden zich melden om ons in het bestuur terzijde te komen staan.” Voor meer informatie: www.bewonersorganisatierotte.123website.nl

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie