zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Bevrijd een kind van armoede
Je ziet de hoop in de ogen van de kinderen.

Bevrijd een kind van armoede

Ontmoetingsavond in Bleiswijk

Bevrijd een kind van armoede

​​​​​​Bleiswijk – In 2018 zijn Arjan en Marit Koolhaas en hun kinderen met Compassion naar Tanzania geweest en Klaas Jan en Marianne Hubers dit jaar met hun gezin naar Kenia. Op vrijdagavond 29 november organiseren zij een avond vol muziek, ontmoeting en verhalen over deze reizen. Voormalig sponsorkind Remmy uit Tanzania zal deze avond aanwezig zijn om zijn ervaringen te delen.

Compassion is een wereldwijde kindsponsoring organisatie die kinderen bevrijdt uit extreme armoede. Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, omdat ze wees of verstoten waren. Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijnhulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim twee miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken ze in 25 ontwikkelingslanden op drie continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In Nederland is Compassion sinds 1996 actief.

Verhalen van hoop

Arjan en Marit en Klaas Jan en Marianne hebben met hun gezinnen projecten van Compassion bezocht. Deze bezoeken hebben hen diep geraakt. Aan de ene kant zagen ze de uitzichtloze armoede, aan de andere kant hoe organisaties als Compassion de liefde van Jezus voor deze allerarmsten heel concreet handen en voeten geven. Ze zagen de hoop in de ogen van de kinderen in die projecten en ze hoorden de getuigenissen van jongeren die ooit zelf in de sloppenwijken opgroeiden, maar door Compassion de kans kregen om gezond te eten, naar school te gaan en de liefde van Jezus te leren kennen en om uiteindelijk de ergste armoede te ontvluchten en buiten de sloppenwijk met hun families een beter leven op te bouwen. Nieuwe hoop door het werk van Compassion en van de duizenden sponsors wereldwijd daarachter. Deze verhalen van hoop, het verhaal van Compassion en hun eigen ervaringen willen ze graag delen. Daarom wordt deze avond vol muziek en ontmoeting georganiseerd. Er komen een aantal talentvolle muzikanten optreden en daarnaast zal Remmy uit Tanzania aanwezig zijn. Hij is een voormalig sponsorkind en zet zich nu op een heel mooie manier en vol overgave zelf in voor Compassion om andere kinderen uit armoede te bevrijden. Hij wil hier graag over vertellen.

Muskathlon

Omdat zij zelf echt in actie willen komen doen Arjan en Klaas Jan volgend jaar oktober mee met de muskathlon in Tanzania. Een muskathlon is een bijzondere uitdaging in één van de landen waar Compassion actief is. Tijdens deze reis, van ruim een week, leveren ze een dag een uitdagende sportieve prestatie. In het jaar voor de reis werven ze € 10.000 voor het werk van Compassion. Tijdens de reis zullen ze bijvoorbeeld een sloppenwijk of steengroeve bezoeken, of projecten van Compassion. Door deze speciale avond willen ze hier aandacht vragen voor de mensen daar en hen volgend jaar daar echt aandacht geven. Daarom zal er tijdens de avond een collecte zijn voor Compassion en zal er gelegenheid zijn om zelf een kindje te sponsoren. Maar niets is verplicht. Ook als je alleen voor de muziek en de verhalen wilt komen, ben je natuurlijk van harte welkom.
De avond wordt gehouden op 29 november, in de Dorpskerk, Kerkstraat 4 te Bleiswijk. Aanvang: 20.00 uur. Voor meer informatie over Compassion: www.compassion.nl.