maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Beroepen in Beeld

Beroepen in Beeld

Beroepen in Beeld

Lansingerland – Op dinsdag 11, woensdag 12 en vrijdag 14 oktober 2016 zijn 800 leerlingen op bedrijfsbezoek geweest bij allerlei bedrijven in de regio. Deze bezoeken zijn georganiseerd door SOB Oostland. De leerlingen zijn van Stanislascollege Pijnacker, Wolfert PRO, Melanchthon Berkroden, Melanchthon Business School en Melanchthon De Blesewic.

De bedrijven legden in eenvoudig taalgebruik uit wat zij doen of maken. De leerlingen zagen en beleefden het proces en de beroepen en functies die hierbij horen. Waar kun je later gaan werken? Wat voor soort bedrijven zijn er? Wat gebeurt er nu eigenlijk in al die kantoren en op de bedrijventerreinen? Deze dagen hebben zij een kijkje kunnen nemen in de praktijk. De leerlingen zijn ook zelf aan het werk gezet. Hierdoor kregen zij een realistisch beeld van de verschillende mogelijkheden en kunnen zij een betere studiekeuze maken. Deze ‘Beroepen in Beeld dagen’ werden vooral gebruikt om technische talenten te ontdekken, want met name naar de technische beroepen zal in de toekomst meer vraag zijn.
SOB Oostland is een samenwerkingsverband en zet zich in voor (loopbaan)activiteiten van het voortgezet onderwijs. Meer informatie: www.soboostland.nl.