vrijdag 2 oktober 2020 | week 40
Home » Advertorial » Berkelse Poort presenteert laatste nieuwbouw
De laatste braakliggende hoek van de Berkelse Poort werd fraai ingericht met bedrijfsunits en garageboxen.

Berkelse Poort presenteert laatste nieuwbouw

Berkelse Poort presenteert laatste nieuwbouw

Berkel en Rodenrijs – Nadat 17 mei vorig jaar in aanwezigheid van ontwikkelaars, kopers en andere belangstellenden de eerste paal de grond in ging op het laatste nog braakliggende stuk van bedrijventerrein de Berkelse Poort kon een begin worden gemaakt met realisatie van 15 bedrijfsunits en 49 garageboxen. Met de entree fraai gelegen net voorbij de achterzijde van het Karweipand.

Medio februari werden de panden opgeleverd en konden de ondernemers die een bedrijfspand (sommige ondernemers kochten er twee) hadden gekocht aan de slag met de inrichting ervan. Enkele kopers verhuren hun panden; er staan er momenteel nog enkele te huur voor enthousiaste ondernemers.

BUBP1 en 2

Na het grote succes van BUBP1 (Bedrijfs Units Berkelse Poort) startten Ton Hermes Vastgoed en Hermes Project na een gedegen voorbereiding met BUBP2. Het project is optimaal bereikbaar, gelegen op een aantrekkelijke zichtlocatie met groene uitstraling. Bovendien op loopafstand van het centrum van Berkel en Rodenrijs. Er bleek ook voor het tweede project ruime belangstelling waardoor er snel gebouwd kon worden. Inmiddels is een aantal bedrijven in gebruik en enkele actief in de opbouw en aankleding van hun interieur.

Enkele reacties

Op de vraag aan de eerste starters waarom ze juist vanaf de Berkelse Poort wilden gaan werken kwamen verschillende reacties. Zoals die van Leon Rodenburg, voorzitter van de nieuw opgerichte Vereniging van Eigenaren van het complex. “We verhuizen met ons bedrijf Rodenburg ICT Solutions vanaf de Schiebroekseweg in Bergschenhoek, omdat ons huidige kantoor te klein geworden is. We ontzorgen de (lokale) MKB’er op het gebied van ICT en groeien langzaam maar zeker. Om iedereen voldoende en een goede werkplek te bieden was meer ruimte nodig en die hebben we op de Berkelse Poort gevonden; splinternieuw.”
Nieuwkomer is Puur Bodytec. Een EMS Boetiek gericht op de pijlers training, voeding en coaching. Hiermee biedt de boetiek een totaalconcept voor het bereiken van een sportieve doelstelling of verandering in lifestyle met materialen van Miha Bodytec. Een trainingsmethode waarin alle grote spiergroepen worden getraind middels elektro spierstimulatie. Bij deze techniek is lichaamseigen weerstand het uitgangspunt. De elektrische impulsen stimuleren alle spieren in het lichaam om zich aan te spannen. Hierdoor wordt er in korte tijd spierweefsel opgebouwd, metabolisme gestimuleerd, onderhuids vetweefsel gestroomlijnd en de huid vooral verstevigd (lift-effect). Deze manier van trainen wordt gecombineerd met de juiste ondersteuning en begeleiding op het gebied van voeding en coaching. Een uniek totaalconcept.

Verhuurders

Paul Eijgenraam houdt zich sinds de verkoop van Eijgenraam Hoogwerkers BV aan VSVK, kleinschalig bezig met het verhuren van de bedrijfsunits waarin voorheen het hoogwerkersbedrijf gevestigd was. “Toen ik vorig jaar na een bezoek aan Karwei langs het bord kwam waarop de bedrijfsunits van Berkelse Poort 2 werden getoond, was ik meteen enthousiast. De prachtige units, maar ook de uitstraling en de ruime opzet van het complex, leken mij ideaal wat betreft verhuurmogelijkheden. Ook vond ik het aantrekkelijk dat het complex dicht bij dorp is, naast het gezellig bedrijvige Berkels Poort 1. Er waren op dat moment nog maar twee units beschikbaar, dus ik moest snel handelen en heb ze meteen genomen. Marcel en Ton Hermes hebben intussen hun werk uitstekend gedaan; de units zijn bijna nog mooier in het echt dan de plaatjes op het bord! Inmiddels heeft zich een serieuze huurgegadigde gemeld voor een van de units en voor de andere is de huurder gelukkig al geboren.” Ook Paul heeft zitting in het VVE bestuur.
Ragner en Monique van der Velden hebben eveneens een paar garageboxen gekocht om te verhuren (www.garageboxberkel.nl). “Wij hebben gekozen voor de garageboxen, omdat het complex op een kwaliteitspark ligt. Omringd door drie woonwijken, goed bereikbaar en bovendien in een veilige omgeving. Het garagecomplex ligt op een afgesloten terrein, is voorzien van een serviceunit met toiletten, wasbak, er is camerabewaking en internet. Wat de reden ook is dat je wat extra ruimte nodig hebt, bij ons kan je voor een lange of een korte termijn huren.”