woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Berkelse chrysanten fleuren ziekenhuis op
Blije gezichten bij zowel de medewerkers (links) als de familie Brabander (rechts).

Berkelse chrysanten fleuren ziekenhuis op

Berkelse chrysanten fleuren ziekenhuis op

Berkel en Rodenrijs – ‘Zeg het met bloemen’ was van toepassing toen vrijdagochtend 24 april een grote vrachtwagen voor de entree van het LangeLand Ziekenhuis in buurgemeente Zoetermeer stopte. Gevolgd door enkele auto’s vol ‘helpende handen’ van de familie Brabander uit Berkel en Rodenrijs.

Trees Borkus-Henskens

Een tuindersfamilie. Aan de Stropersweg midden in De Groenzoom telen de broers Martin en Ed Brabander al jaren met veel plezier chrysanten. In een echt en hecht familiebedrijf, want de dochters van Angelique en Martien – Marika, Emmeliek, Mythe en Carmen – steken eveneens als ze thuis zijn de handen uit de mouwen waar nodig. In deze periode komen veel bloemen door de coronaperiode echter niet veel verder dan de kassen van Brabander.

Dankbaar

“We willen mensen blij maken met bloemen, maar op dit moment spitten we er meer onder dan ons lief is. De afzet is gestagneerd en daarom gingen we op zoek naar alternatieven. We brachten al bloemen naar verpleeghuizen hier in Lansingerland en ook staan overal verspreid langs de weg kraampjes waar mensen voor een klein bedrag een verse bos kunnen kopen. Maar ook wilden we graag de mensen bedanken die met name in ziekenhuizen zo keihard werken. Martien is enige tijd geleden in het LangeLand Ziekenhuis heel goed geholpen en daarom besloten we die kant op te gaan.”
Met een transportwagen van De Winter, de werkgever van dochter Marika die zelf achter het stuur zat, die gevuld was met duizend bossen witte en gele chrysanten ging de familie op pad.
Aangekomen bij het ziekenhuis werden de bossen dankbaar zowel aangeboden als in ontvangst genomen. Op anderhalve meter afstand per bos!