vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Sport » Berkels talent Demi Vollering naar SD Worx
Demi Vollering hier nog in het tenue van Park Hotel Valkenburg.

Berkels talent Demi Vollering naar SD Worx

Berkels talent Demi Vollering naar SD Worx

Lansingerland – Wielrenster Demi Vollering komt de komende twee seizoenen uit voor SD Worx, het huidige Boels-Dolmans. De inwoonster van Berkel en Rodenrijs bewees vorig jaar met topklasseringen in de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl haar talent. Vollering won later dat jaar met overmacht de Ronde van Emilia. En ruim twee weken geleden eindigde ze als derde in La Course.

Demi Vollering (23) had nog een contract bij Parkhotel Valkenburg voor 2021. Het contract is in goed overleg tussen de beide ploegen ontbonden. De kwekersdochter krijgt bij de voor haar nieuwe ploeg gezelschap van Chantal Blaak, eveneens woonachtig in Berkel. Toprenster Anna van der Breggen wordt volgend seizoen haar ploeggenoot.
Bij haar nieuwe ploeg bestaat de hoop dat Demi Vollering de komende jaren kan uitgroeien tot een renster die misschien wel in de voetsporen van Anna van der Breggen kan treden. Dit ook omdat Van der Breggen na het volgend seizoen in de ploegleiderswagen zal plaatsnemen. Het is niet verwonderlijk dat Vollering hot was bij grote ploegen. In de klassiekers heeft ze het afgelopen jaar haar klasse al bewezen. Vollering krijgt na deze overstap nog meer kansen op grote wedstrijden zoals de Giro Femminile. En natuurlijk is het mooi dat er vanaf 2022 een Tour de France voor vrouwen georganiseerd wordt. Vollering krijgt bij SD Worx te maken met ploegleider Danny Stam en zoals gezegd de toekomstige ploegleidsters Anna van der Breggen.