woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Berkel vrouwen gaan voor de nacompetitie

Berkel vrouwen gaan voor de nacompetitie

Periodetitel in debuutjaar hoofdklasse

Berkel vrouwen gaan voor de nacompetitie

Berkel en Rodenrijs – Het is de trots uit Lansingerland gelukt, een prijs pakken in het debuutjaar in de hoofdklasse en dat is een prestatie van formaat. Zaterdag kon dan echt de kers op de taart worden gezet in de thuiswedstrijd tegen RCL, maar daar moest dan wel van gewonnen worden. De uiteindelijke 5-0 was de inleiding van een feestje voor de Berkelse vrouwen.

Het hele seizoen bovenin meedraaien was al een prestatie op zich en dat dit bekroond werd met het behalen van de periodetitel werd dan ook na negentig minuten flink gevierd op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. Langs het veld en op het balkon genoot een groot aantal toeschouwers van de zon en van de passie op het veld. Berkel kreeg kansen, hield achterin de controle en probeerde de tegenstander onder druk te zetten. Na ruim tien minuten kreeg de thuisclub loon naar werken toen Melanie den Dulk fraai de score opende en voor enige opluchting zorgde. Hierna lukte het de thuisclub echter niet om door te stoten en de wedstrijd in het slot te gooien, sterker nog, de spanning bleef en RCL was ook een paar keer dicht bij een treffer. Zover kwam het niet en vlak voor rust was het de weergaloze Michelle Arbman die Berkel op 2-0 schoot en met deze heerlijke stand de rust in liet gaan.
In het tweede bedrijf volgde niet het allerbeste voetbal, maar was er veel passie en inzet in een overigens zeer sportieve wedstrijd van beide kanten. Diep in deze tweede helft liet de thuisclub z’n klasse zien en werd de wedstrijd definitief beslist. Eerst scoorde de goed spelende Melanie den Dulk de 3-0 en niet veel later gaf ze de bal precies op maat voor Lindy Hogedoorn die de 4-0 noteerde. Vlak voor tijd scoorde Melanie den Dulk fraai de vijfde treffer voor Berkel en haar derde van deze middag. Er werd na afloop op ludieke wijze afscheid genomen van aanvoerster Lisa Wijnen en van Kimberley Vermeulen.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie