dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Sport » Berkel poetst twee verliespartijden weg tegen Westlandia
Berkel en Rodenrijs - Na de eerste wedstrijd gewonnen te hebben en daarna twee nederlagen te hebben geleden, deed de winst zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Westlandia de ploeg goed. Ook omdat de tweekamp met heel acceptabel voetbal werd gewonnen en een ruimere overwinning niet had misstaan.

Berkel poetst twee verliespartijden weg tegen Westlandia

Zeven doelpunten geven smaak aan de wedstrijd

Berkel poetst twee verliespartijden weg tegen Westlandia

Berkel en Rodenrijs – Na de eerste wedstrijd gewonnen te hebben en daarna twee nederlagen te hebben geleden, deed de winst zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Westlandia de ploeg goed. Ook omdat de tweekamp met heel acceptabel voetbal werd gewonnen en een ruimere overwinning niet had misstaan.

Rien Kuyvenhoven

Het gevoel van Berkel – trainer Jan van der Lugt voorafgaand aan de wedstrijd werd bewaarheid. “Ik heb er vandaag een goed gevoel over”, gaf hij voor aanvang aan. “Maar eigenlijk heb ik dat elke week wel. Het fijne is dat je altijd weer een herkansing krijgt. Al moet ik zeggen dat de omstandigheden natuurlijk niet optimaal zijn met alle regels die de clubs opgedragen krijgen wat betreft het coronavirus.”
Dat zijn woorden deze middag nog een extra lading kregen, kwam mede door de weersomstandigheden die bedroevend waren.
Zonder Jos Buitenhuis en Bart van den Dool, geblesseerd, en Rob Vermeer, die een dag eerder de test had moeten ondergaan, moest er geïmproviseerd worden bij de thuisclub. En met deze ingrepen was men bij Berkel niet ongelukkig. Alex de Ronde nam de plaats in van Buitenhuis en mede doordat Freek van der Velden één van de smaakmakers was, zou Berkel eigenlijk de hele wedstrijd dicteren. Het enige verwijt dat deze middag kon worden gemaakt, was dat de thuisclub niet tot meer treffers kwam. Dit ook omdat de assistent-arbiter van de gasten wel heel graag zijn vlag omhoog stak als het weer eens gevaarlijk werd voor de Westlanders. “Ik had op sommige punten ook mijn twijfels”, zou Jan van der Lugt het afkeuren van treffers van Berkel beoordelen.

Het moet ook gezegd worden dat Berkel te veel mogelijkheden onbenut liet vooral in het eerste kwartier na de thee toen Westlandia vaak werd overlopen. De 2-1 ruststand die daarvoor was bereikt, was verdiend omdat het meeste gevaar kwam van de thuisclub die na ruim een kwartier Freek van der Velden uit een dieptepass de verste hoek vrij zag liggen, 1-0. Leon Rensink zou de gelijkmaker van Westlandia voorkomen door de bal van de doellijn te halen waarna Berkel nog via Alex de Ronde tot tweemaal toe kansen kreeg die maar net naast gingen en een aanstaande tweede treffer van de doellijn werd getrapt. Westlandia kwam wel op 1-1 door een ongelukkige bal die Melvin de Groot achter zijn doelman Ken Stigt zou plaatsen. De gerechtigheid kwam toen een goede voorzet door Alex de Ronde de stand bij rust op 2-1 zou bepalen.
Toen Westlandia, met medewerking van hun assistent-arbiter, het eerste kwartier na rust schadeloos was doorgekomen sloeg Berkel alsnog toe. Freek van der Velden, die zijn tegenstander al de hele middag zijn hielen liet zien, schoot met medewerking van doelman Jari Duijvestijn de 3-1 binnen. Toch nog een laatste stuiptrekking van de gasten door Niels van Bergenhenegouwen die een voorzet met het hoofd wist te verlengen. Tim van der Vorm kon zich geen betere invalbeurt wensen door al binnen een paar minuten de 4-2 op het scorebord te brengen uit een voorzet van Van der Velden waarna Ken Stigt na twee fraaie reddingen alsnog een tegendoelpunt moest toestaan, 4-3.
Jan van der Lugt was opgelucht omdat hij zijn ploeg deze middag een stuk beter zag acteren dan de voorgaande twee duels. “De uitslag had eigenlijk groter moeten zijn. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ik hoop dat we hiermee verder kunnen.”