woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Berkel leest irritante tegenstander met 5-1 de les
 Berkel volop in de aanval. V.l.n.r. Jos Buitenhuis uitblinker Freek van der Velden en Ruben Gorter. Foto: Rob Veldkamp.

Berkel leest irritante tegenstander met 5-1 de les

Freek van der Velden man van de wedstrijd

Berkel leest irritante tegenstander met 5-1 de les

Berkel en Rodenrijs – Een ploeg die gezien het verleden met enige argwaan werd ontvangen op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. Te Werve werd op de juiste manier aangepakt door Berkel wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 monsteroverwinning met Freek van der Velden in een hoofdrol met twee doelpunten en ook nog twee keer aangever voor zijn teamgenoten.

Rien Kuyvenhoven

Afgaande op deze wedstrijd moet worden geconstateerd, dat Berkel-trainer Jan van der Lugt eerdaags voor voldongen feiten komt te staan. In de eerste plaats is deze monsteruitslag tegen de Rijswijkse ploeg hier verantwoordelijk voor. Want de Berkelse oefenmeester moest het deze wedstrijd doen zonder vijf vaste basiskrachten. De op vakantie zijnde Pieter van der Breggen en Melvin de Groot plus de geblesseerde Tim van der Vorm, Rob Vermeer en Raynaldo Visser mogen bij terugkomst opboksen tegen de uitslag van deze wedstrijd waarin Berkel heel efficiënt te werk ging. Met de jonkies Thom van Leeuwen (18) en de van de buren overgekomen Remo de Winter (19) beschikt Berkel weer over een paar pareltjes in de selectie. Met andere woorden: het zal knokken worden voor een plaats in de hoofdmacht bij de Berkelse zaterdag tweedeklasser.

Effectief

Een 3-0 voorsprong bij de rust was de basis voor de einduitslag. Van der Lugt analyseerde de eerste helft met de woorden: “Onze drie spitsen waren hun tegenstander de baas en als je ook nog eens effectief met de mogelijkheden omgaat dan speel je snel een gewonnen wedstrijd.”
Drie doelpunten in die eerste vijfenveertig minuten. Jos Buitenhuis scoorde op aangeven van Freek van der Velden en Erwin van der Stop schoot een vrije trap fraai achter doelman Jay Veerman werd geschoten. Nummer drie kwam op naam van Bart van den Dool uit een rebound na een schot van Freek van der Velden. Deze tussenstand had nog groter kunnen uitvallen als Jos Buitenhuis wat meer geluk zou hebben gehad met zijn doelpogingen in de laatste vijf minuten voor rust.
“Een onvoorspelbare tegenstander en dan na de eerste helft met 3-0 voorstaan is wel heel lekker”, genoot ook Jan van der Lugt na afloop, maar hij plaatste ook nog wel wat kanttekeningen bij de tweede rondgang. “Toen liepen we te veel terug. En dan blijft het uitkijken dat je geen gekke dingen doet.”
De druk van de Rijswijkse ploeg bracht Berkel af en toe aan het wankelen. Arbiter Arthur Ebink uit Oud-Beijerland had veel moeite om de verschillende opstootjes in de kiem te smoren en had daar, goed verdeeld over beide ploegen, zes gele kaarten voor nodig. Met nog twintig minuten te spelen kon Te Werve iets terugdoen via Ismael Blackshaw. Messcherp was Berkel in de laatste fase van de wedstrijd toen Freek van der Velden zijn goede vorm met twee doelpunten te etaleren. Hij boog een uitbraak via Jos Buitenhuis om naar 4-1 en toen hij zelf aan de aandacht van de verdedigers van Te Werve wist te ontsnappen tekende de Berkelse aanvaller hoogstpersoonlijk nog eens voor de 5-1.
Na het schamele punt voor Berkel uit de eerste twee competitiewedstrijden een opsteker voor de thuisclub. Mede omdat de ploeg van Van der Lugt aanstaande zaterdag op bezoek gaat bij Soccer Boys.
“Soccer Boys is in ieder geval geen tegenstander waar ik de spelers voor moet motiveren”, wist de Berkelse oefenmeester. “Het zijn wedstrijden op zich waar de twee ploegen naar uit kijken. Hopelijk zorgen de beide ploegen voor veel vermaak voor de toeschouwers al zal de uitslag onvoorspelbaar zijn, zo is in het verleden al eens gebleken.”

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie