vrijdag 22 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Bep Nederpelt viert 100ste verjaardag

Bep Nederpelt viert 100ste verjaardag

Berkel en Rodenrijs – Bep Nederpelt – Ammerlaan, geboren op 12 november 1920 in Nieuwerkerk a.d. IJssel, vierde vorige week haar 100ste verjaardag. Jammer genoeg net niet meer in Berkel en Rodenrijs, de plaats waar ze bijna haar hele leven woonde. Een paar weken geleden kwam ze ten val in haar appartement in De Naeldhorst, waarna ze ter observatie naar het ziekenhuis moest. Ze werd vervolgens tijdelijk opgenomen in een verzorgingscentrum in Rotterdam. Sinds kort woont ze nu in een verzorgingshuis in Den Haag, vlakbij haar oudste dochter.

Trees Borkus-Henskens

Bep was het derde kind in een gezin met elf kinderen; negen meisjes en twee jongens, waarvan naast Bep nog twee zussen in leven zijn. Van de meisjes zouden er uiteindelijk zes trouwen met een man uit Berkel en Rodenrijs. De eeuweling kwam al jong in de kost als hulp bij Arie Toussaint, de bankdirecteur van de Boerenleenbank aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs dat nu een woonhuis is. Guus Nederpelt was timmerman en omdat zijn moeder een zus was van Arie Toussaint, kwam hij daar vaak voor klussen en leerde zo Bep kennen. Op 17 oktober 1947 zijn Bep en Guus getrouwd en aan de Noordeindseweg 19 in Berkel en Rodenrijs gaan wonen. Zij kregen daar samen zes kinderen. Drie jongens en drie meisjes.

Verhuisd

Ruim 20 jaar geleden zijn ze verhuisd naar de Naeldhorst aan de Van Naeldwijcklaan. Bep en Guus waren daar de eerste bewoners. Ze bleef heel lang vitaal en zorgde goed voor zichzelf. Nadat ze ten val was gekomen en weer ontslagen uit het ziekenhuis kwam ze niet meer terug, maar vierde ze als kersverse ‘Hagenaar’ jammer genoeg haar verjaardag niet in de haar zo vertrouwde Berkelse omgeving. Ze ontving wel felicitaties van het Koningshuis, de Provincie Zuid-Holland en een schrijven met bloemstuk van Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag. Ze vertelde iedereen die het horen wilde dat ze ruim 75 jaar met veel plezier in Berkel en Rodenrijs heeft gewoond. Ze vroeg na het openmaken van de post dan ook: “Is er niets vanuit Lansingerland gekomen?”