zondag 17 januari 2021 | week 02
Home » Advertorial » Benu Apotheek Bergschenhoek staat voor vakkennis en service
De Hoekse Benu Apotheek heeft niet alleen vakkundigheid maar ook service hoog in het vaandel staan.

Benu Apotheek Bergschenhoek staat voor vakkennis en service

Benu Apotheek Bergschenhoek staat voor vakkennis en service

Het is al weer vier jaar geleden dat de Benu Apotheek z’n intrek nam in het toen splinternieuwe pand op de hoek van de Dorpsstraat en de Kerkstraat in het centrum van Bergschenhoek. Samen met de medewerkers zijn Apotheker Yvonne Nortier en farmaceutisch consulent Aster Storm die verhuizing al weer bijna vergeten; ze voelen zich helemaal thuis in hun ruime en eigentijdse pand waar het goed werken is.

“We ontvangen hier graag onze cliënten van maandag tot en met vrijdag de hele dag en tevens elke zaterdagochtend tussen negen en één uur. Maar eigenlijk zijn we dag en nacht bereikbaar, want iedereen die overdag moeilijk langs kan komen heeft de mogelijkheid een product of recept te bestellen, waarna het in de locker wordt gedaan en op elk gewenst moment kan worden opgehaald.”

Service

De Hoekse Benu Apotheek heeft niet alleen vakkundigheid, maar ook service hoog in het vaandel staan. “We proberen uiteraard iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen. Bij drukte of iets langer wachten staat er altijd een stoel en een kopje koffie klaar. Maar onze service gaat verder. Er gaat een bericht de deur uit als een herhaalrecept klaar staat. Wij vragen eerst een recept aan bij de betreffende huisarts, waarna de cliënt de medicijnen hier of uit de locker – waar zich inmiddels al bijna 1300 cliënten voor hebben aangemeld – kan komen afhalen. Daarnaast hebben we een dagelijkse (maandag t/m vrijdag) bezorgservice in Bergschenhoek en zijn we bereidende apotheek voor diverse medicijnen.” Uiteraard is altijd een gesprek mogelijk met de apotheek over medicatie. Eens in de week is er een diëtiste present en eens in de twee weken een specialist in steunkousen.

Groot assortiment

Benu Apotheek verzorgt en levert medicatie, maar daarnaast beschikt de apotheek over een groot assortiment andere artikelen die allemaal iets met lijf en leden te maken hebben. Huidverzorgingsproducten van verschillende merken, waaronder de lijn van Avène, maar ook zelfzorgproducten; een huislijn die zowel goed als goedkoop en verantwoord is. Belangrijk is om bij het kopen daarvan advies te vragen of dat product wel samen gebruikt kan worden met medicijnen die al door de cliënt worden gebruikt. “Niet zomaar iets uit het schap bij een supermarkt en meteen gaan slikken; eerst even informeren of dat wel wijs is!”