woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Lezersschrijven » Bedankje na val

Bedankje na val

Nadat ik op de fiets naar Hofwijk was gegaan in verband met het afscheid van een lieve vriendin van mij, fietste ik over de kruising Berkelseweg-Randweg en wilde ik de rotonde oversteken om richting Rietveldstraat te rijden. Er kwam wel een auto aan, maar die was nog niet zo ver op de rotonde dat ik moest wachten. Of toch wel? Ik zag geen richtingaanwijzer en begon met oversteken, maar de auto ging de Berkelseweg op richting Bergschenhoek en reed dus door. Toch had ik duidelijk aangegeven dat ik ging oversteken en had ik een knalrode jas aan. Dat moet gezien zijn toch? Nee dus. Ik schrok en viel om. Fiets over me een. De auto reed door. Drie vrouwen kwamen direct naar me toe. Twee op de fiets en eentje met de auto die ze verkeerd parkeerde en terugkwam om te zien of ze hulp kon bieden. Helaas weet ik alleen de naam van de jongste kanjer, Iris. Ze hesen me overeind en zetten me neer in het gras om van de schrik te bekomen. Een van hen wilde 112 bellen. Dat was gelukkig niet nodig. Alleen de adrenalinestoot die even moest zakken. Daarna met hulp opgestaan. Geen duizels. Ondertussen spraken we over de onveiligheid van de rotondes in Lansingerland. Een van de dames heeft een beroep waarin ze vaak genoeg met deze rotondes te maken heeft. Ze was niet blij en ook de rotondes die al vernieuwd waren vond ze onveilig. We waren het allemaal daarmee eens. Bovendien zijn er te veel automobilisten die gewoon doorrijden, ook al heeft langzaam verkeer OP de rotonde voorrang. Dat maakt het zo gevaarlijk.
De mevrouw met de auto vertrok na een hartelijk afscheid en de andere mevrouw op de fiets eveneens. De jongste, Iris, wandelde met me mee naar huis. 45 Minuten later belde ze op om te controleren hoe het ging. Dat vond ik zo bijzonder mooi. Ik ben helaas vergeten haar telefoonnummer op te schrijven, dus helemaal bij de pinken was ik nog niet. En toen verscheen vandaag een tasje met erin een schitterende orchidee en alleen een briefje met verzoek het aan mijn deur te hangen. Als ik geen bestelling binnen had gekregen had ik het morgen gezien. Lieve Iris… dit is vast van jou en via deze brief wil ik alle drie de dames van ganser harte bedanken, maar jou dubbel, want ik ben erg blij met alles en zeer in mijn nopjes met de orchidee.
Zulke mensen in Lansingerland… geweldig toch??

Mevrouw L.M. Lembeck
Bergschoenhoek