donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Basisschool De Parel schittert aan de Westersingel
 Het bord met daarop de nieuwe naam wordt onthuld.

Basisschool De Parel schittert aan de Westersingel

Nieuwe naam voor Koningin Beatrixschool

Basisschool De Parel schittert aan de Westersingel

Berkel en Rodenrijs – Met de onthulling van een groot bord aan de buitenwand van de school met daarop de nieuwe naam gaat de basisschool aan de Westersingel verder met de nieuwe naam De Parel. ‘Op onze school zijn allerlei verschillende parels die gevormd worden. Vanuit verwondering kunnen we kijken naar de schittering die God iedere parel geeft,’ is de verwijzing naar de nieuwe naam.

Trees Borkus-Henskens

Het bord werd onthuld door Marry Wieske; zij was een van de eerste leerlingen in 1953 toen de school werd gestart. Haar dochter Hanneke van Gelder zat in de werkgroep nieuwe naam en haar kleinkinderen Daan en Anna van Gelder en Jesse en Lynn Mak zitten op school. Zij assisteerden bij de onthulling terwijl een schoolplein vol belangstellenden toekeek en meegenoot van de spanning. De naam werd met een luid applaus ontvangen.

Verrassing

Het bleef tot donderdagmiddag 17 oktober voor iedereen een verrassing welke naam er achter het doek vandaan zou komen. “Waarom kiezen we voor een nieuwe naam?” is de vraag die de dit schooljaar nieuw aangetreden directeur van de school Ans de Graaf op tafel legt. Met daarop antwoordend: “We zijn een eigentijdse school en geven onderwijs met de Bijbel als basis. Dat willen we juist ook uitstralen in onze naam. Een helder, christelijk geluid midden in de samenleving. Graag willen we Gods liefde doorgeven aan kinderen, ouders en aan elkaar. In de nieuwe naam komt die liefde van God tot uitdrukking. In de Bijbel wordt Gods nieuwe wereld vergeleken met een kostbare parel. Het bijzondere aan een parel is de manier waarop hij groeit; er komt elke keer een klein laagje parelmoer omheen, waardoor een mooie, glanzende en glimmende parel wordt gevormd. Kinderen bij ons op school worden ook beetje bij beetje gevormd; elk jaar komt er weer een laagje bij. Ieder jaar kunnen ze een beetje meer gaan schitteren en glimmen. Daar willen wij graag onze bijdrage aan leveren.”

LEV Scholengroep

De Parel is een van de 25 scholen van de LEV Scholengroep West Nederland; een verenigingsverband dat bijna vijftien jaar bestaat. Ans de Graaf is al langer directeur van De Lichtwijzer in Oegstgeest, evenals De Parel een van de 25 scholen binnen de LEV Scholengroep. ‘Daar werk ik nu drie dagen en hier twee, als interim samen met Fenny Klapwijk en Hermien van den Engel. In de loop der tijd krijgen al onze scholen een nieuwe naam, want de bestaande namen stonden erg ver van de kinderen af. Een werkgroep boog zich over het hart van het onderwijs en welke naam daar bij zou passen. Voor een school met doorleefd christelijk onderwijs waar kinderen de kans krijgen te groeien. Groei is ook onze ambitie, naast de kernwaarden liefde en vertrouwen. We willen dat zowel kinderen als ouders zich thuis voelen op school en daarnaast vervullen we ook een duidelijke maatschappelijke functie als school.”

Feest

Nadat het bord met de naam was onthuld – waarbij ook veel oud-leerlingen even een kijkje kwamen nemen – werd het LEV lied gezongen en volgde een korte geschiedenis van de school, waarna iedereen smulde van een tompoesje met daarop het logo van de school. Voor de leerlingen wachtte een leuk tasje dat gevuld was met verrassingen. Vrijdag volgde een dag met spelletjes en pannenkoeken, waarna alle pareltjes mochten gaan genieten van de herfstvakantie.