dinsdag 26 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Bach’s Matthaüs Passion online te zien

Bach’s Matthaüs Passion online te zien

Bach’s Matthaüs Passion online te zien

Lansingerland – In de serie Live Facebook Concerten van musicus Arjan Breukhoven zal de 28e live-stream op donderdag 9 april in het teken staan van de Matthaüs Passion.

Vanuit de historische Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs, gebouwd tijdens het leven van Johann Sebastian Bach in 1732, zullen de bekende countertenor Sytse Buwalda en organist Arjan Breukhoven delen uit Bach’s meesterwerk ten gehore brengen waar onder het indrukwekkende Erbarme dich en het koraal Wenn ich einmal soll scheiden.
Honderden uitvoeringen van de Matthaüs Passion voorafgaande aan Goede Vrijdag zijn door het Corona Virus geannuleerd. Het online alternatief dat op Facebook kan worden bekeken, begint donderdag om 19.30 uur.

Duizenden

Sinds de eerste dagelijkse stream van Arjan Breukhoven op 13 maart keken vele duizenden viewers vanuit heel de wereld naar korte concerten van zo’n 20 minuten die hij geeft vanuit zijn huiskamer. Ook vanuit grote kerken wordt gestreamd zoals de Laurenskerk in Rotterdam, de Groote Kerk in Maassluis en vanuit de Nieuwe Kerk van Delft. Ook bekende Nederlandse musici werken mee aan de rechtstreekse streams via Facebook.
“Iedere dag een ander programma spelen is best een grote uitdaging. Het wordt zo ongelofelijk gewaardeerd door de kijkers”, volgens Breukhoven. “Velen zitten thuis vanwege de crisis en op deze manier heeft men even een moment van muzikale ontspanning in een spannende tijd.”
De stream is te zien op facebook.com/arjan.breukhoven en op het YouTube kanaal van Arjan Breukhoven.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie