maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Heden & Verleden » B.V.C.B. voetbalde bij ‘Keessie Pijp’
Voorafgegaan door Concordia zijn de B.V.C.B.-1- kampioenen 1965 op de dorpskruin aangekomen. Geheel rechts de hoek van een pand dat de dorpssanering overleefde. Toen zat daar Schildersbedrijf Jac. J. Bakker nu Schoenmakerij Bik.

B.V.C.B. voetbalde bij ‘Keessie Pijp’

In deze aflevering (277) van Heden & Verleden kijken we terug op de periode dat B.V.C.B. aan de Oosteindseweg voetbalde.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 – 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.

Door Fried Füss

B.V.C.B. voetbalde bij ‘Keessie Pijp’

Bergschenhoek – Heden & Verleden nr. 130 uit september 2017 ging over de historie van B.V.C.B.. De aanleiding was het 70-jarig bestaan. Déze fotopagina betreft de periode dat B.V.C.B. op een wei aan de Oosteindseweg voetbalde. In de volksmond: ‘Bij Keessie Pijp’. Daarna speelde de club op een ‘echt’ voetbalveld op sportpark De Lansingh aan de Berkelseweg. De aanleg van de H.S.L. maakte later een verhuizing nodig. Aan de Hoeksekade werd toen sportpark De Sporthoek aangelegd.
De officiële oprichting van Sportvereniging B.V.C. was in oktober 1947. De jonge vereniging moest kort daarop de naam al aanpassen tot B.V.C.B. Want B.V.C. (Biltse Voetbal Club) bestond al. Vanaf 1947 tot 1970 voetbalde B.V.C.B. op de wei van boer C.W. van Dijk aan de Oosteindseweg. Boer van Dijk, plaatselijk bekend als ‘Keessie Pijp’, werd opgevolgd door zijn zoon Jan. De dagen dat er niet gevoetbald werd begraasden de koeien het veld. Er stonden twee grote kruiwagens met scheppen klaar om de koeienvlaaien in te verzamelen voordat er gevoetbald kon worden. De zwart- witfoto’s op deze pagina maakte Cees Burgstad in de jaren zestig.

Kantinebeheerder Jan Gittling serveert zijn overheerlijke kroketten.
Vanaf het voetbalveld in 1965 in de richting van het raadhuis aan de Dorpsstraat.
Het derde elftal van B.V.C.B. in ca. 1967 met op de achtergrond de B.V.C.B-kantine. Staande van links naar rechts: Sjaak Ruijgrok Leen Meijndert Bas Ruijgrok Gerrit de Fockert en Roel Koers. Zittend: Paul Boeter Gerard Barmentlo Arie Eindhoven Wim Eindhoven Cees Moerland en Piet de Koning.
Henk Spiering van B.V.C.B.1 tijdens een dansact met de tegenpartij.
Het Eerste van B.V.C.B. kampioen 1965 2e klasse R.V.B. Staande van links naar rechts: trainer Gerard van der Linden Henk Scherpenzeel Henk de Koning Willem Meijndert Jan Meijndert Leo van Dijk Ton van Dijk en voorzitter Rinus van den Hoek. Zittend: Wim van Driel Piet Kievit Cor Eindhoven Henk Spiering Pim van Dijk en elftalleider Jo de Koning.
De pijp van ‘Keessie Pijp’. De pijp van de heer C.W. van Dijk wordt bewaard door de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’.
Het toegangsbrugje met hekje naar het voetbalveld aan de Oosteindseweg. Nu ligt hier de aansluiting met de Moerasvaren. Rechts een van de schuren van boer C.W. van Dijk.
.
Elftalleider Cor Schotte en een van de benodigde kruiwagens tijdens een latertje bij de kleedkamers van B.V.C.B..