maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Avondvierdaagse trekt weer meer lopers dan voorheen

Avondvierdaagse trekt weer meer lopers dan voorheen

Avondvierdaagse trekt weer meer lopers dan voorheen

Bleiswijk – Warm, fris, regen; de Avondvierdaagse die in Bleiswijk van 28 mei tot en met 1 juni werd gelopen kende alle weertypes, maar ook weer meer lopers dan in voorgaande jaren. Ruim 750 lopers schreven zich in voor de 5, 7 of 14 kilometer en gezien het aantal dat op de been was liep volgens ruwe schatting in totaal ongeveer het dubbele aantal de routes mee.

Trees Borkus-Henskens

Er kon vijf avonden worden gelopen en dat kwam goed uit. Dinsdag zag het er nogal dreigend uit en dat deed sommige scholen besluiten die avond niet te lopen en te kiezen voor de reserveavond. Gelukkig viel het mee en konden de overige wandelaars de tocht van die avond goed uitlopen. Dit jaar kon men voor de eerste keer ook één avond meelopen en ook daar werd gebruik van gemaakt.
Op de eerste dag deelde de Jumbo tasjes met inhoud uit en de laatste avond sloot AH daarbij aan met een banaan voor alle deelnemers. De carnavalsvereniging deelde snoepzakjes uit langs de route en de Berkelse kweker V.d. Berg was zoals elk jaar weer present met een gerbera voor iedereen. Met handenvol kwamen de lopers achter de muziek de Dorpsstraat in gewandeld. Daar werden ze opgewacht door familie en vrienden; elk jaar weer een heel ‘inhaalfeest’ en erg leuk voor de wandelaars die weten dat ze de Avondvierdaagse bijna volbracht hebben. Hen restte nog slechts een stukje lopen naar de Götzenhainsingel waar in het clubhuis van Soccer Boys zowel het begin- als het eindpunt was.

Bijzonder

Maandagavond leidde de route verrassend dwars door de grote nieuwe hal van Havecon en woensdagavond wandelden alle deelnemers over het terrein van ’t Ezelsbruggetje. Onderweg werden ze vrijdagavond verrast met de vrolijke muziek van de Wijsbleikers die het voor elkaar kregen op drie verschillende plaatsen te spelen: aan de Merenweg, bij De Sneeuwbal en bij het eindpunt op het terrein van Soccer Boys. Moe maar ook trots kwamen de lopers binnen; ze hadden hun medaille verdiend!