woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Nieuws » AV De Kieviten kijkt terug op bewogen jaar en blikt vooruit
De sportieve winnaars van De Kieviten.

AV De Kieviten kijkt terug op bewogen jaar en blikt vooruit

Bekendmaking clubkampioenen

AV De Kieviten kijkt terug op bewogen jaar en blikt vooruit

Bleiswijk – Samen met de leden van Atletiekvereniging De Kieviten keek voorzitter Robert Kuiperij vrijdagavond 10 januari terug op het jaar 2019, maar ook keek hij vooruit het nieuwe jaar in.

Trees Borkus-Henskens

Een goed gebruik bij De Kieviten is al jarenlang, dat aan het begin van elk nieuw jaar ook alle clubiconen in het zonnetje worden gezet. Alle leden die een of meerdere bijzondere prestaties leverden in het achterliggende jaar en daarvoor worden beloond met een medaille, een beker of een wisselbeker. Soms zijn dat enkele jaren achtereen dezelfde gezichten, maar jaarlijks staan er ook weer veel nieuwe bij die hun inzet beloond zien.

Hoogtepunten

In 2019 kon De Kieviten diverse hoogtepunten van leden noteren. Met aan het begin van het jaar de grote groep lopers die zich weer voorbereidde op de marathon van Rotterdam. Met in dat marathonweekend een eerste plaats voor jeugdlid Stan de Winter op de 2,5 km afstand. De Bruggenloop en de halve marathon van Spijkenisse werden een overwinning voor jeugdtrainer Pauline van Donkelaar. Cobie van Driel liep voor de veertigste keer de Nijmeegse Vierdaagse uit en grafisch ontwerper Guus van Zeeland ontwierp een fraaie nieuwe medaille voor alle wedstrijden van De Kieviten. Het jaar 2019 was ook het jaar waarin de Run-Fit groep werd opgericht, er kwam een groot aantal nieuwe trainers bij, de 50ste Rottemerenloop werd georganiseerd, de vereniging werd rookvrij, het Kievitenweekend werd ingevuld met wadlopen rond Ameland en de jeugd ging bowlen en Italiaans eten.
Vrijdagavond werd ook stilgestaan bij de vier leden die in 2019 overleden. Trainer Tanja van Lier, wandelaarsters Thea van den Bulk en Joke Gresnigt. Ook van de vrouw van Dirk van der Pol – Wil – werd afscheid genomen. Maar er werden ook twee leden in het zonnetje gezet die zich jaren inzetten voor de club: Ludie en Dick Molenaar ontvingen daarvoor veel dank en een fraai boeket, waarna de voorzitter de microfoon doorgaf aan de voorzitter van de wedstrijdcommissie John Ammerlaan.

Ludie en Dick Molenaar.

De lopen

Aan John de belangrijke taak om samen met secretaris Marianne Ammerlaan de bekers en medailles uit te reiken. “Dat worden er veel, want in 2019 hebben we twee Aart van der Hovenlopen georganiseerd (met een groeiend aantal lopers van 27 naar 40), de warme Midzomeravondloop met 355 deelnemers, de Rottemerenloop met 382 deelnemers en voor de eerste keer de Winterloop in samenwerking met Outdoor Valley waar 216 lopers zich voor inschreven. Tijdens de trainingsavond werd tevens een 1500 m wedstrijd georganiseerd en voor de jeugd twee maal de kortebaanwedstrijden met rond de dertig deelnemers.” Gelukkig verliepen alle lopen zonder incidenten of blessures en voorspoedig, mede door de hulp van een groot aantal vrijwilligers; rond de honderd, verspreid over het jaar. De lopen staan ook voor 2020 weer in de agenda.

De kampioenen

Vervolgens mochten de kampioenen 2019 een voor een naar voren komen, waarbij een luid applaus klonk van de vele aanwezige leden.
Jeugd: Clubkampioen meisjes pupillen Lotte van Ingen, Clubkampioen jongens pupillen Stan Winter, Clubkampioen meisjes junioren DC Rosa Eland, Clubkampioen jongens junioren DC Nick van der Steldt, Clubkampioen jongens junioren BA David van Bockel.
Dames: Clubkampioen dames senioren Brigitte van Buuren, Clubkampioen heren senioren Matthijs Brand, Clubkampioen vrouwen cat.35 Monique Smith, Clubkampioen heren cat.35 Harmen de Boer, Clubkampioen vrouwen cat.45 Barbara Ammerlaan en Petra Berkelaar,
Clubkampioen heren cat.45 Marco Medendorp, Clubkampioen vrouwen cat.55 Thea van den Berg, Ellen Lastdrager en Henny van de Velde, Clubkampioen heren cat.55 Cor van den Blom en Clubkampioen heren cat.65 Bert Ruygrok.
Algemeen kampioen van de meisjes werdRosa Eland, Algemeen kampioen jongens David van Bockel, Algemeen kampioen vrouwen Monique Smith en Algemeen kampioen heren Harmen de Boer. Deze kampioenen kregen de wisseltrofee en een herinneringsbeker. Rosa Eland mag de wisseltrofee behouden, omdat zij drie maal achter elkaar deze titel in de wacht sleepte. Ook was er een wisseltrofee en een herinneringsbeker voor de leden met de meeste pr’s gelopen. Jeugd: Lisa van de Linde liep zes pr’s. Gido van Buren en Stan Winter liepen er beiden zes. Bij de senioren liep Freek Verbakel drie pr’s. Tenslotte was er nog een bloemetje voor Marjon van Donkelaar die jarenlang onder andere voor de prijzen zorgde. Tijdens de wedstrijden blijft zij nog wel de tijdprinter.