donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Sport » ATV Berkenrode helpt met #Quarantennis
Doe je ook mee met #Quarantennis? Het kan gewoon bij je thuis in de tuin.

ATV Berkenrode helpt met #Quarantennis

ATV Berkenrode helpt met #Quarantennis

Berkel en Rodenrijs – Het zijn bijzondere tijden voor de wereld, Nederland, maar ook voor tennis in Lansingerland. Nu de sportverenigingen hun deuren hebben moeten sluiten en de voorjaarscompetitie tot mei is uitgesteld, vallen veel spelers in een sportief en sociaal gat. Niet alleen de sport zelf, maar ook sociale contacten en voor de jeugd hun teamgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes van de tennisclub, worden gemist.

Tennisvereniging ATV Berkenrode heeft samen met Tennisschool de Brug daarom een manier bedacht om toch bezig te blijven en sportief in contact te zijn met medeleden; #Quarantennis.
Op Instagram, Facebook en YouTube wordt elke dag een nieuwe (tennis)oefening geplaatst voor jong en oud. In deze filmpjes laat ‘Meester Sven’ zien hoe je leert om een bal onder controle te houden, terwijl je “Hoofd, Schouders, Knie en Teen” zingt, hoe je aan balgevoel kunt werken in je eigen tuin en hoe je zelfs met 1,5 meter afstand tegen iemand buiten kunt tennissen.
Sven Taal legt uit: “Op internet zie je allemaal filmpjes hoe mensen zichzelf in deze tijden vermaken. Onze taak is het om bij te dragen aan het in beweging houden van onze leerlingen. De kinderen hebben behoefte aan beweging en uitdaging. Normaal zouden ze na school gaan sporten, maar dit kan nu helaas niet. Met deze filmpjes worden de leerlingen uitgedaagd en zijn ze lekker in beweging.” Uiteraard worden met de oefeningen de richtlijnen van het RIVM gerespecteerd, zodat je ze thuis of op gepaste afstand met elkaar kunt uitvoeren.
“Tot onze verbazing zijn de eerste filmpjes al vele malen gedeeld en hebben we al meerdere filmpjes van leerlingen gekregen die de oefeningen doen. Echt fantastisch! Kids vinden het leuk om van zich te laten horen en hun vriendjes en vriendinnetjes op social media te zien”, aldus Sven.

#Quarantennis

De term #Quarantennis is overigens bedacht door de vader van twee sportieve jongens die normaal gesproken bij Sven lessen. Hans Jaap Abma: “De jongens missen het sociale contact, maar kijken elke keer weer uit naar het nieuwe filmpje van Sven om de oefeningen samen te kunnen proberen. Ik heb wel iets met taal en #Quarantennis paste precies bij de situatie. En ja, natuurlijk doe ik buiten de camera ook stiekem mee met de oefeningen.”
Iedereen, jong en oud, kan kosteloos meedoen met de oefeningen van Sven. Volg hiervoor de social media kanalen van ATV Berkenrode:
Instagram: @atvberkenrodetennis
Facebook: @ATVBerkenrode
YouTube: Zoek op #quarantennis