woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Advertorial » APK zomercheck PC bij Informatique

APK zomercheck PC bij Informatique

APK zomercheck PC bij Informatique

Berkel en Rodenrijs – Informatique organiseert de hele maand juni een zomercheck voor de PC of laptop. Stof in de PC kan ervoor zorgen dat het apparaat lawaai gaat maken of te warm wordt, wat al snel leidt tot vervelende klachten. Daarom is het belangrijk de PC of laptop geregeld schoon te (laten) maken.

Door oververhitting van de computeronderdelen kunnen er foutcodes optreden (wie kent niet de beruchte blauwe stopschermen van Microsoft Windows), ontstaat er traagheid (dit doordat de processor of videokaart zich terug klokt om oververhitting te voorkomen), loopt de pc of laptop vast of valt deze volledig uit. Zo hebben processoren bij een te hoge temperatuur een beveiliging waardoor ze zichzelf uitschakelen. Allemaal dingen waar gebruikers natuurlijk niet op zit te wachten.
Als de PC alleen gebruikt wordt voor dagelijks werk, wordt snel vergeten dat reiniging van de binnenkant erg belangrijk is. Zelfs fanatieke gamers vergeten wel eens dat het goed is om elk half jaar een keer de PC schoon te (laten) maken. Ook een gloednieuwe PC kan na een jaar al vol met stof zitten, vooral als er huisdieren zijn of de PC in een stoffige omgeving staat zoals op een vloerkleed.
De zomer komt eraan en de temperatuur gaat stijgen. Door het zomerse weer wordt een computer sneller warm. Bij de zomercheck zorgt Informatique ervoor dat de PC of laptop helemaal klaar is voor hogere temperaturen. De PC wordt stofvrij gemaakt en de koelpasta van de processor wordt meteen vervangen. Daarnaast controleren medewerkers de luchtcirculatie van het systeem en krijgt de gebruiker tips over hoe de bouw van een PC verbetert kan worden voor lagere temperaturen.
De zomercheck kost € 15,- voor een desktop PC. Bij het inleveren maakt iedereen kans op een JBL bluetooth speaker ter waarde van € 169,-.
Het schoonmaken van een laptop is lastiger en neemt daardoor meer tijd in beslag. Daarom bedragen de kosten van een laptop zomercheck € 35,-.

Heraut app

Informatique heeft een handige adviespagina gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe gebruikers hun apparatuur beter kunnen beschermen tegen hitte. Download de Heraut app en klik op de afbeelding om naar het advies te gaan.

Check Also

Het dak eraf bij Muller & Co

Berkel en Rodenrijs – Het team van Muller & Co telt de dagen: tot op maandag 1 juni de deuren weer open mogen en ze hun gasten weer kunnen ontvangen. Die zullen op een bijzondere manier worden verrast, want niet alleen Muller & Co opent de deuren, maar tevens een nieuw initiatief; La Bodega.

Geef een reactie