zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Advertorial » ‘Amber’ staat voor sfeervol, vrouwelijk en warm
‘Amber’ mag een aanwinst voor Bergschenhoek worden genoemd.

‘Amber’ staat voor sfeervol, vrouwelijk en warm

‘Amber’ staat voor sfeervol, vrouwelijk en warm

Bergschenhoek – Echt ‘Amber’; dat is de damesmodezaak in het centrum van Bergschenhoek waar sinds maart Amber Koopmans de scepter zwaait. Uit een echte ondernemersfamilie waar hun vader de basis voor legde in Berkel en Rodenrijs, maar die de zaken nu met een gerust hart aan zijn kinderen laat; met de jongste in Bergschenhoek.

“We zijn de nieuwe generatie,” lacht de jongste van het ondernemende drietal. “En dan te bedenken dat ik in eerste instantie een hele andere richting koos. Voor mij werd het de horeca, maar daar kwam ik van terug. Mijn vader opperde toen dat het ondernemerschap misschien iets voor mij zou zijn. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb er geen spijt van gekregen.”

Gezellig en voor iedereen

Nadat de zaak op 14 maart feestelijk was geopend kon de deur na een week weer dicht toen het coronavirus zich aankondigde. “Dat was even schrikken, want niemand wist waar het heen ging. Ik stond te trappelen om te beginnen, maar de zaak bleef drie weken dicht. Wel konden persoonlijke afspraken worden gemaakt en daar werd steeds meer gebruik van gemaakt. Daarom besloten we eerder dan andere zaken open te gaan met aangepaste tijden: alleen ’s middags. Maar de handel lag nog steeds stil; en dat wil je niet als je net vol enthousiasme en met een leuk team – twee bekende gezichten en een nieuw – begint.”
Maar die vervelende startperiode ligt achter haar en Amber kijkt graag vooruit. “Ik doe zelf de inkoop en ga eens in de week naar het Fashion Centre in Amsterdam. We zijn al weer volop bezig met de nieuwe collectie. Ik neem bij het inkopen doen altijd een kleurenpaneel mee voor de vakken in de winkel die samen een perfect beeld moeten vormen. We verrassen de klanten met nieuwe merken (met daarbij veel Nederlandse merken); in een mix van betaalbare en ook de wat betere merken. Ik leer heel veel in de praktijk, maar probeer gastvrijheid, sfeer en een eigen stijl allemaal te combineren en realiseren in ‘Amber’. Iedereen moet zich hier thuis voelen en graag even binnen lopen.”
De zaken lopen weer gesmeerd, af en toe wordt nog een persoonlijke afspraak gemaakt, ’s ochtends vroeg wordt de winkel goed schoon gemaakt voor de deur opengaat en overdag wordt er op gelet dat er niet te veel bezoekers in de winkel zijn. Moet de klant even wachten dan is er koffie of thee. ‘Amber’ mag een aanwinst voor het centrum worden genoemd en Amber zit nog vol ideeën voor de toekomst!