zondag 20 september 2020 | week 38
Home » Algemeen » Alternatieve Vierdaagse 1
Toos op haar 'Via Gladiola'.

Alternatieve Vierdaagse 1

Alternatieve Vierdaagse 1

Berkel en Rodenrijs – Dit jaar zou Toos van Winden voor de achttiende keer meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Daarom vond ze het een leuk idee om zich aan te melden voor de alternatieve Vierdaagse voor de afstand van 10 km. per dag. In een wandelapp kon ze de route en afstand per dag registreren.

“Dinsdag 21 juli dus niet de dag van Elst, maar voor mij de dag van de Groenzoom”, zegt Toos.
“Een voordeel was, dat ik niet om vier uur hoefde op te staan. Om half tien ging ik op pad met heerlijk wandelweer en liep een rondje door het prachtige gebied van de Groenzoom. Ruim twee uur later was ik weer thuis en kon ik familie en vrienden, die meeleefden in diverse appgroepjes laten weten, dat ik de eerste dag goed had volbracht”. Woensdag werd de dag van Rodenrijs en liep ze een rondje via de Groenzoom naar station Rodenrijs en langs de Landscheiding terug.
Donderdag werd de dag van de Rotte met start bij haar zus Truus, die in Bleiswijk woont. Vandaar liepen ze een prachtige route door de Fles en Bleiswijkse Zoom. Het was prachtig wandelweer en de zussen hielden twee keer een koffiestop. In de Zoom waren alle bankjes bezet en daarom hebben ze op de rand van een steiger heerlijk aan het water gezeten. Aan de finish hadden ze 12 km. op te teller, maar ze waren er een hele middag voor op pad geweest. Vrijdag al weer de laatste dag, de dag van Berkel met een rondje om en door het dorp heen. De weerberichten waren niet zo goed, maar op een klein miezerbuitje na, bleef het droog. Deze dag kwam Toos meer wandelaars tegen, die ook voor de Vierdaagse op pad waren. Zo halverwege liep ze door het centrum en was de Kerkstraat haar Via Gladiola!
“Zo was de Vierdaagse van 2020 toch heel bijzonder. Door het uitwisselen van ervaringen met wandelvrienden en -vriendinnen via berichtjes en foto’s gaf dat een speciaal gevoel van verbondenheid met elkaar. Iedereen liep zijn eigen routes, sommigen zelfs in het buitenland, maar allemaal met hetzelfde doel: de Vierdaagse! Ik hoop, dat we volgend jaar weer met z’n allen naar Nijmegen kunnen, want die sfeer, de ontmoetingen en gezelligheid heb ik toch wel erg gemist”, aldus Toos.