maandag 6 juli 2020 | week 28

Algemeen

Spetteren in De Waterkievit

Berkel en Rodenrijs - Na een periode gesloten te zijn heeft speeltuin De Kievit gelukkig de hekken weer kunnen openen. Maar niet wagenwijd en ook niet zoals alle kinderen gewend waren. De toegang geldt uitsluitend voor leden en er moet gereserveerd worden.

Lees meer

Voorganger Gert Hijkoop zet een volgende stap

Berkel en Rodenrijs - Ruim 37 jaar geleden maakte Gert Hijkoop als student de stap naar de Wijnstokgemeente in Berkel en Rodenrijs. “Ik kwam ermee in aanraking door vrienden in Delft waar ik toen woonde en studeerde. We maakten de vernieuwing mee in het geloof en ook in Berkel was een groep daar mee bezig. Zelf was ik zoekende, maar toen ik kennis maakte met de Berkelse Wijnstokgemeente was het als een thuiskomstervaring.”

Lees meer

Begin volgend jaar start bouw van 84 woningen in Bolwerk

Berkel en Rodenrijs - Met het zetten van de handtekeningen onder de realisatieovereenkomst voor de bouw van 84 woningen wordt begin volgend jaar gestart met de bouw van het laatste deel van Bolwerk. Hierna is dat deel van de Gouden Buurten klaar en kan de blik zich richten op de volgende fase in Westpolder.

Lees meer

Schilderijen Erik van der Heiden in de bibliotheek

Berkel en Rodenrijs - Ook voor kunstenaars heeft de coronacrisis consequenties. Hoe houden zij zich staande in een periode waarin geen exposities of workshops konden worden gehouden. We gingen op zoek naar kunstenaars in Lansingerland en spraken met hen. Deze week hadden we een ontmoeting met kunstschilder Erik van der Heiden die deze zomer in de bibliotheek exposeert.

Lees meer

Samen geloven op anderhalve meter afstand

Lansingerland - Reserveren om een kerkdienst te mogen bijwonen, dan op afstand van elkaar gaan zitten, niet eens op je 'eigen plek', niet met open mond naar hartenlust mogen zingen en gezellig napraten is er ook nog niet bij. Hoe fijn is het om weer naar de kerk te kunnen gaan en hoe organiseren de kerkgenootschappen in Lansingerland hun samenkomsten? In alle gevallen geldt dat je niet op het laatste moment kunt besluiten naar de kerk te gaan. Er is door het beperkte aanbod van plaatsen een aanmelding of reservering nodig, meestal via de website. Daarop is alle informatie te vinden. Soms worden er een paar gastenplaatsen vrijgehouden.

Lees meer

Werkzaamheden Noordeindseweg vorderen

Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland is eind mei 2020 begonnen met een grote herinrichtingsklus aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Daarnaast zijn Stedin, Dunea en Hoogheemraadschap van Delfland ook in dit gebied bezig met hun werkzaamheden.

Lees meer

In de uitvaartbranche komt weer wat ruimte

Bergschenhoek - Iedereen kreeg in de achterliggende maanden op de een of andere manier wel een keer met de uitbraak van het coronavirus te maken. Zelf, met familie, met het werk of in de kennissenkring. Ook de uitvaartbranche werd er mee geconfronteerd. “Alles ging op slot!” kijkt Ygnaçio Serry, samen met Peter Meurs de uitvaartbegeleiders van Uitvaartverzorging Serry uit Lansingerland, op de achterliggende periode terug.

Lees meer