zondag 20 september 2020 | week 38

Algemeen

Onderwijs is maatwerk geworden

Bergschenhoek - 13 september was de datum dat Kees-Jan Massar (60), directeur van RKBS Willibrord, 40 jaar in het onderwijs werkzaam was. Een mooie gelegenheid voor een interview met de jubilaris.

Lees meer

Centrum veiliger door plaatsing AED’s

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 9 september overhandigde Niels Schoonen, accountmanager bij de Rabobank in onder andere Lansingerland, een AED apparaat aan de winkeliersvereniging van Berkel en Rodenrijs. Namens deze vereniging waren Frits Heel en Robert van Atten aanwezig.

Lees meer

Repair Café Lansingerland: samen werken aan duurzaamheid

Bergschenhoek - Repair Café Lansingerland begint al aardig vorm te krijgen. Na de introductie eerder dit jaar, volgde vorige week woensdag in De Smitshoek in Bergschenhoek een eerste informatieavond voor kandidaat-vrijwilligers. Zeventien mensen hadden zich daarvoor aangemeld. Vijftien van hen verlieten na afloop als vrijwilliger de nieuwe locatie van het Repair Café.

Lees meer

Hoe autisme drievoudig gezegend werd in het gezin van Bianca

Bergschenhoek - Bianca de Vrind-Zegers heeft een boek geschreven over het autisme in haar gezin; autisme bij de kinderen en bij haarzelf. Het wordt uitgegeven door Scholten Uitgeverij te Zwolle en op 17 september geeft ze een boekpresentatie in Berkel en Rodenrijs waar ze officieel het eerste exemplaar uitgereikt zal krijgen door Cees Scholten zelf.

Lees meer

Meer cameratoezicht en/of uitbreiding aantal bewaakte fietsenstallingen?

Lansingerland - Voorkoming van fietsdiefstal is een verantwoordelijkheid van de lokale overheid. Volgens Karel Neelis wordt het maar niet beter met het treffen van preventieve maatregelen. Hij ziet mogelijkheden voor een intensievere samenwerking met de vrijwilligers van Buurttoezicht en denkt dat het plaatsen van camera’s de oplossing is. Portefeuillehouder Veiligheid burgemeester Van de Stadt gaf desgevraagd zijn reactie. Het college zet vooralsnog in op uitbreiding van het aantal bewaakte fietsenstallingen.

Lees meer

Concordia krijgt een ‘cadeautje’ van Rotary Lansingerland

Bergschenhoek - De muzikanten van Concordia werden dinsdagavond 8 september tijdens de repetitieavond verrast toen mevrouw Annemarie van den Doel namens Rotaryclub Lansingerland een splinternieuwe (kleine) hoorn, met een waarde van € 500,=, overhandigde aan Indy Vermeylen, een van de leerlingen van Concordia. De kleine hoorn is bedoeld als leerlinginstrument, gevorderden bespelen de grote hoorn.

Lees meer

Oostlanddag 2020: VOORUIT

De Oostlanddag 2020 gaat door. Op woensdag 7 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur, wordt er een speciale editie georganiseerd die helemaal past bij deze tijd. Voor alle ondernemers uit de regio Oostland.

Lees meer

Is Chip de Mooiste hond van Nederland?

Berkel en Rodenrijs - Ivonne Schmitt's hond, Chip, is begin van het jaar genomineerd voor 'Mooiste hond van Nederland'. Helaas kwam corona om de hoek kijken en is ook deze verkiezing begin april stopgezet, maar begin september maakte de organisatie een herstart.

Lees meer