dinsdag 24 november 2020 | week 48

Algemeen

Dag van de Ondernemer

Lansingerland - Vrijdag 20 november is door MKB-Nederland uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer. Een dag waar alle aandacht uitgaat naar de ondernemer. Met name dit jaar van belang, omdat veel ondernemers hun ‘lot’ niet in eigen hand hadden, maar ook een jaar waarin creatieve, originele en verrassende initiatieven ontstonden in ondernemersland.

Lees meer

De norm is diversiteit

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft zich aangesloten bij de huidige 75 Nederlandse Regenbooggemeenten en komt binnenkort met een voorstel over een concreet plan van aanpak in onze gemeente. Een Regenbooggemeente is een gemeente die zich inzet voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Lees meer

Bep Nederpelt viert 100ste verjaardag

Berkel en Rodenrijs – Bep Nederpelt – Ammerlaan, geboren op 12 november 1920 in Nieuwerkerk a.d. IJssel, vierde vorige week haar 100ste verjaardag. Jammer genoeg net niet meer in Berkel en Rodenrijs, de plaats waar ze bijna haar hele leven woonde. Een paar weken geleden kwam ze ten val in haar appartement in De Naeldhorst, waarna ze ter observatie naar …

Lees meer

3B-Bus wordt niet vergeten

Lansingerland - Enkele weken geleden werd besloten de 3B-Bussen even in de stalling te laten staan, omdat er strengere maatregelen bekend werden gemaakt rond het coronavirus. “De veiligheid van onze klanten, maar uiteraard ook die van onze vrijwilligers die achter het stuur zitten en als begeleiders meegaan staat bij ons bovenaan,” aldus voorzitter Ad Heintz bij het nemen van deze moeilijke beslissing.

Lees meer

Omroep Max komt op visite in Bleiswijk

Bleiswijk - Dat het maken van een tv programma een lange periode bestrijkt bleek al snel, toen Kees Heugens werd benaderd of hij mee wilde werken aan het programma De Nalatenschap van Omroep Max. De Bleiswijker - voor velen bekend als voormalig wethouder van de gemeente Bleiswijk - werkte jarenlang bij het Leger des Heils. Via die organisatie kwamen ze in Bleiswijk terecht waar Kees hen gastvrij ontving.

Lees meer

Kerstbomenactie voor de Stichting Taai

Berkel en Rodenrijs - Stuur Chauffeurs is een bedrijf dat zich richt op het inzetten van professionele privéchauffeurs, student- en directiechauffeurs die de klanten in hun eigen auto of met luxe bedrijfsauto's vervoeren. Zij organiseren aan het einde van het jaar altijd een kerstbomenactie voor een goed doel. Dit jaar wordt de actie samen met de Stichting Taai opgezet.

Lees meer

De ‘Vraag van de week’

Vorige week was de vraag: Wat vindt u van een vuurwerkverbod? Met die vraag sloten we helemaal aan bij de actualiteit. Het kabinet besloot namelijk afgelopen vrijdag tot een eenmalig vuurwerkverbod, alleen dit jaar tijdens Oud en Nieuw. Zo wordt de zorg ontlast en daarop hadden burgemeesters en politie sterk aangedrongen. Er zal volgens minister Grapperhaus streng worden gehandhaafd en overtreders kunnen op een boete van minimaal € 100 rekenen, en bovendien een aantekening in het strafblad.

Lees meer

Eenzaam door corona

Berkel en Rodenrijs - Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. We spraken met Diana Lentjes (vanwege privacy is haar achternaam fictief.

Lees meer