donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » fbpost » Alfons de Schepper en Marcel Liefhebber vinden 55 jaar voetballen genoeg
Gezworen vrienden nemen afscheid. Marcel Liefhebben (l) en Alfons de Schepper.

Alfons de Schepper en Marcel Liefhebber vinden 55 jaar voetballen genoeg

Corona spelbreker bij het afscheid

Alfons de Schepper en Marcel Liefhebber vinden 55 jaar voetballen genoeg

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 29 augustus nemen de voetballers Alfons de Schepper en Marcel Liefhebber afscheid. Een geplande afscheidswedstrijd tegen een senioren vriendenteam van CVV Berkel, waarvan ook spelers afscheid nemen, zit er helaas niet in. Corona staat een soortgelijk afscheid in de weg. “Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, aldus Alfons de Schepper. “Dit doen we gewoon een andere keer, nu houden we het op een etentje.”

Rien Kuyvenhoven

Marcel en Alfons (beiden 61 jaar) kennen elkaar al 26 jaar. Hun dochters, Marceline (van Marcel) en Iris (van Alfons) zaten in dezelfde klas op de Poolster. Sinds die tijd voetballen zij met elkaar.
Alfons, geboren op 12 juli 1959, ging in 1967 voetballen bij TOGB. Bij de senioren speelde hij jarenlang in het eerste elftal. Daarna voetbalde hij met veel plezier in diverse vriendenteams. Alfons (een echte Berkelaar) is een bekende verschijning binnen de vereniging.
“Een mooie vereniging”, zegt Alfons over zijn club TOGB, “maar ik kom ook graag bij Berkel en BVCB. Als het maar gezellig is”, kenmerkt de dakdekker gelijk zijn levensstijl. Terugkijkend op zijn loopbaan als voetballer heeft Alfons de Schepper ruim twintig jaar in de selectie van de Berkelse club gespeeld. “Niet altijd in het eerste”, vertelt hij. “Ook seizoenen in het tweede of derde. Maar wel veel met jongens als Hans van der Burg, Fred Stigt, Remco van der Stam en ook de broers Pim en Gerard Vermeulen. Prachtige jongens om mee te voetballen.”
Ook noemt Alfons moeiteloos een reeks trainers met wie hij tijdens zijn periode in de selectie te maken kreeg en samen met zijn broer Ed ook nog eens in het eerste kwam te spelen. “Fijne mensen zoals Cees Balvers, Huub Hulst, Henri van Leeuwen, Jan Eversdijk en wie ik vooral nooit zal vergeten Denis Neville, een pracht kerel die kon je pas motiveren. Toen ik stopte met de selectie heb ik op donderdagavond nog twintig jaar bij ‘Jägermeister’ Pim Vermeulen getraind met wat je noemt de oude garde, heel gezellig natuurlijk.”
Alfons de Schepper over zijn afscheid: “Eigenlijk was het twee jaar geleden al de bedoeling om te stoppen. Als je vijf keer per jaar een wedstrijd moet staken tegen ploegen die niet bepaald je vrienden zijn dan gaat de lol er snel af. Maar tijdens deze competitie kwam het coronavirus om de hoek kijken en kwam er van een afscheid ook niet veel. Nu spelen we tegen een vriendenteam. Het is mooi geweest en ik kan me nu nog meer gaan concentreren op het tennis, een sport die ik ook heel graag beoefen.”

Vriendenteams

Marcel Liefhebber, geboren op 26 mei 1959, begon in 1965 met voetballen bij SVV in Schiedam. Tot zijn verhuizing naar Berkel in 1983 speelde hij ook bij Hermes DWS en PPSC. In 1983 ging hij voetballen bij BVCB. Na twee jaar maakte hij de overstap naar TOGB.
Marcel speelde in veel eerste teams op hoog niveau ondermeer bij toenmalige zaterdaghoofdklasser PPSC uit Schiedam na te zijn opgegroeid bij buur SVV. Bij TOGB voetbalde hij in vriendenteams. De import Berkelaar is hierna in een lager elftal gaan voetballen waar de vriendschap met Alfons de Schepper ontstond.
“Ja, we hebben zo’n beetje vijfentwintig jaar bij elkaar in het elftal gezeten. En de laatste twee jaar waren we de twee oudste spelers bij de club in de competitie. We hadden ons voetballeven het liefst gewoon aan het eind van de competitie willen afsluiten, maar dat is helaas niet gelukt.”
Marcel Liefhebber en de familie zijn vergroeid met de club. “Een fantastische vereniging”, is zijn conclusie. “Mijn zoon heeft er vanaf zijn zesde gespeeld, nu ook mijn kleinzoon. En met Alfons tennis ik bij de club. En het is ook leuk en gezellig, dat we op zaterdagmiddag bij Berkel of BVCB gaan kijken. Bij Berkel hebben we in het clubhuis ons eigen hoekje waar het bordje het ‘Papenhoekje’ hangt. Voetballen zullen we dus niet meer, maar het voor de gezelligheid naar de clubs gaan, houden we er in!”