zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Advertorial » Alere Advies biedt oplossingen in telefonie en clouddiensten
John Schmits en Arnold Moonen (links) gingen op zoek naar een ruimer pand, passend bij de groei van het bedrijf. Dat vonden zij in Bergschenhoek.

Alere Advies biedt oplossingen in telefonie en clouddiensten

Bergschenhoek – Er heeft zich in de voormalige bibliotheek van Bergschenhoek aan de Notaris Kruytstraat een nieuw bedrijf gevestigd: Alere Advies, dat oplossingen biedt op het gebied van telefonie en clouddiensten. Na het bedrijf in Langerak opgestart te hebben gingen de eigenaren John Schmits en Arnold Moonen op zoek naar een ruimer pand, passend bij de groei van het bedrijf. Dat vonden zij in Bergschenhoek.

“De focus binnen Alere Advies ligt op de telefonie en clouddiensten en op Office 365 voor met name MKB en de zorg,” presenteert Berkelaar John Schmits zijn bedrijf. “Zorgcentra in onder andere Rijswijk, Dirksland, Gouda en Veenendaal hebben we compleet voorzien van beeldtelefonie, waardoor er snelle onderlinge contacten kunnen worden gelegd door de medewerkers. We presenteren moderne en efficiënte mogelijkheden en maken daarbij tevens (live) gebruik van de cloud. Alles snel en geïntegreerd, waardoor er geen tijd en energie verloren hoeft te gaan met de juiste personen en informatie zoeken ‘ergens in het gebouw’. Naast zorgcentra zijn we momenteel tevens aan het werk in het WTC gebouw in Rotterdam en het UWV in zowel Groningen als Amsterdam.”

Alere Advies is volwaardig partner van Liberty Global (UPC en Ziggo) en daardoor een steunpunt voor alle Ziggo klanten. “Het streven is om binnen twee tot drie jaar 100.000 aansluitingen te realiseren. Voor de zorg is ISO 7510 de norm. Als wij daar aan het werk zijn geweest voldoet die zorginstelling daaraan. Bovendien zijn we maatschappelijk verantwoord ondernemers. Het inpassen van datacentra gebeurt CO2 neutraal.”

Opening

Vorige maand verhuisde het bedrijf reeds, maar men wilde eerst alles binnen het pand goed op orde hebben voor de officiële opening een feit zou zijn. Die opening staat gepland voor begin september en krijgt een extra feestelijk tintje.

Alvast een tipje van de sluier oplichtend: het pand is ruim en licht en bovendien voorzien van werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland. Er is tevens een ruime zaal die gebruikt kan gaan worden voor tal van cursussen en trainingen.

John: “Alere komt uit het Latijn en betekent ‘zorgen voor’. Alere Advies wil de klant ontzorgen met een compleet pakket. Met een centrale en een cloudwerkplek waarmee alle contacten snel en efficiënt kunnen worden gelegd en waar geen tijd en energie verloren gaat. Een centrale die past bij de tijd en die bovendien werkt met de mogelijkheden van deze tijd.”