zondag 31 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Acro-seizoen start met medailles voor DOTO
Goud voor team (vlnr) Linsey Wolff Bo Kersten en Vera Breugem op OZAK 2020. Foto: Jeroen Stillebroer.

Acro-seizoen start met medailles voor DOTO

Acro-seizoen start met medailles voor DOTO

Lansingerland – Zeven teams op ABC-niveau van SV DOTO deden zondag 5 januari mee aan de Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen (OZAK) in Zierikzee. Op alle niveaus (ABC) werd eremetaal in de wacht gesleept. Deze eerste wedstrijd was een mooie start van het seizoen voor SV DOTO Bergschenhoek Acrogym.

De medailles gingen naar diverse teams op ABC-niveau. Om te beginnen met het gemengde paar Mikolaj Munik en Britt v.d. Klugt. Zij behaalden goud op C-niveau met een mooie balansoefening. Op B-niveau behaalden team Linsey Wolff, Vera Breugem en Bo Kersten een welverdiende eerste plaats. In dezelfde categorie haalden team Nerissa Stilleboer, Ruby de Leon en Ilse Vos de zilveren medaille binnen. De prestaties van de damesgroep Kim v.d. Bighelaar, Sanne Driessens en Steffie Vos waren goed voor goud.
Dit tweedaagse acrotoernooi is de vierde editie van de OZAK en wordt door de meeste teams gezien als voorbereiding op de plaatsingswedstrijden voor het Nederlandse Kampioenschap in juni 2020. Het is een groeiend toernooi. De eerste OZAK in 2017 startte met 31 teams, in 2018 met 69 teams en in 2019 waren er 94 teams. Dit jaar deden in totaal maar liefst 160 teams en 400 acrogymnasten uit het hele land mee aan het toernooi.
Acrogym is acrobatische gymnastiek en kun je zien als een combinatie van turnen, acrobatiek en samenwerken. Het is een teamsport met duo’s en trio’s. Het is een jurysport voor zowel meiden als jongens. Oplopend van beginnend naar gevorderd kent acrogym binnen Nederland vijf niveaus, te weten, E-, D-, C-, B- en A-niveau. Elk team heeft zijn eigen oefeningen op muziek en deze wordt uitgevoerd op een verende vloer van 12 x 12 meter. Pupillen doen één oefening, B en C teams hebben twee oefeningen en A-teams laten drie oefeningen zien.

Geef een reactie