dinsdag 4 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » ACR rommelmarkt in voorbereiding

ACR rommelmarkt in voorbereiding

ACR rommelmarkt in voorbereiding

Berkel en Rodenrijs – Nog even en dan gaan de deuren van Rehoboth weer open voor de jaarlijkse grote rommelmarkt van het Actie Comité Rehoboth (ACR), inmiddels de 47ste editie. Dit jaar is die op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Trees Borkus-Henskens

In een gesprekje met de vrijwilligers, die er als team al jaren voor zorgen dat iedereen er van op aan kan een grootse rommelmarkt te kunnen bezoeken met een ruim en gesorteerd assortiment, overheerst dit jaar een ‘dubbel’ gevoel door het zeer recent overlijden van hun al meer dan 25 jaar actief meewerkende voorzitter Wim Bak. “Twee maanden geleden hebben we nog vergaderd in het ziekenhuis. Toen zei hij zelf ‘we moeten door’ en nu is hij er niet meer. Hij deed erg veel als voorzitter en zijn overlijden voelen we allemaal als een groot gemis. Als mens was hij een verbindende factor. Van jongs af aan al actief bij het ACR. Voor ons zal de rommelmarkt dit jaar anders zijn dan de voorgaande, want Wim was ACR en ACR was Wim, maar we hebben beloofd door te gaan, dus we zetten er met elkaar de schouders onder.”

Veel spullen

Vanaf woensdag 18 september zal de rommelmarkt worden opgebouwd. Donderdag de 19de kunnen er geen spullen worden gebracht, gekocht of opgehaald, want dan zijn de vrijwilligers druk in de weer met het uitstallen van alle rommelmarktspullen in het pand. Ook de parkeerplaatsen voor het gebouw zullen worden gebruikt om er de grotere meubels te kunnen uitstallen.
Binnen in het hele gebouw wordt alles gesorteerd aangeboden: speelgoed, boeken, cd’s, platen, elektrische apparaten, keukenspullen, schilderijen, kleding, tassen, koffers, glaswerk, rieten spullen, klokken, hout, koper, riet, lampen; te veel om op te noemen. Er worden tevens oliebollen, planten en levensmiddelen verkocht.

Veiling

Op het podium in de grote zaal zal een groot aantal kavels worden uitgestald die allemaal met opbod zullen worden verkocht. Die kavels zijn vooraf al te bekijken op de site www.acrberkel.nl bij menu: veiling komende rommelmarkt. Vooraf kan een bod worden uitgebracht voor een kavel dat daarop staat, maar iedereen kan ook in de grote zaal een kijkje komen nemen en ter plaatse meebieden. Dat gebeurt vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Vrijdag gaat de rommelmarkt open van 19.00 tot 23.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en Rehoboth is te vinden op de hoek van de Wilhelminastraat en de ds. Van Koetsveldstraat in het centrum van Berkel en Rodenrijs.