zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » fbpost » Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting
Burgemeester Pieter van de Stadt liep met de organisatie van de Lansingerland Run alvast een proefloop.

Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting

Zeker 2500 deelnemers

Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting

Lansingerland – Ze voelen zich in dromenland. De organisatie van de tweede Lansingerland Run. Want waar een beginnende loop vaak alles uit de kast moet halen om een redelijk aantal deelnemers aan de start te krijgen, telt de Lansingerland Run komende zondag een recordaantal lopers. Zowel wedstrijdlopers, beginners, recreatielopers, wandelaars als jeugd (BijDeHand KidsRun) staan aan de start in winkelcentrum Het Gouden Hart (nabij RandstadRail station Westpolder).

Rien Kuyvenhoven

Tijdens een trainingsloop van tien kilometer vorige week met burgemeester Pieter van de Stadt werd de route door De Groenzoom verkend. Lansingerlands eerste man zal komende zondag niet aanwezig zijn, maar door een keer mee te lopen wilde hij de organisatoren een hart onder de riem steken en laten zien hoe hij begaan is met de tweede editie van de Lansingerland Run.
Organisator Rob de Hair zegt het enorm leuk te vinden een hardloopevenement te organisatoren dat door De Groenzoom gaat, waardoor nog veel meer lopers van dit mooie gebied kunnen genieten. “De 30 km neemt je mee door De Groenzoom en het gebied bij de Ackerdijkse plassen. Veel waterpartijen, karakteristieke bruggetjes, zwanen, reigers en eenden, geweldige rietkragen, je komt het allemaal tegen. Of je een lange afstanden of een kortere kiest, je zult genieten van de omgeving waar je loopt.”
Rob: “Er zijn verzorgingsposten na 5, 11,5, 14, 20 en 25,5 km. Op alle posten is water aanwezig. Op post 2 en 5 liggen er bananen klaar en op post 5 (25 km) krijg je een flesje sportdrank als je wilt. Na afloop van de race krijg je water en kun je van het Red Bull Wings Team een blikje Red Bull krijgen.”
Het aantal deelnemers stijgt volgens Rob boven alle verwachtingen uit. “We stoppen bij 2500 deelnemers want je ziet dat we een grote bekendheid krijgen. En we zijn blij dat onze burgemeester deze week dan wel niet het startschot zal geven, maar met zijn aanwezigheid tijdens een proefloop heeft laten blijken, dat het evenement meer dan levensvatbaar is. Wat we nog wel fijn zouden vinden is een paar handjes extra om de vrijwilligers bij te staan. Ik weet nu al zeker dat deze dag niet meer stuk kan.”
Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden via: petra@wprrotterdam.nl .

Programma

09:00 uur Wedstrijdsecretariaat open
10:30 uur Warming-up BijDeHand KidsRun
10:45 uur BijDeHand KidsRun t/m 8 jaar
11:00 uur BijDeHand KidsRun t/m 12 jaar
11:20 uur Gouden Hart Start 4 km
12:00 uur Lansingerland Run 30 km
12,45 uur Halve Marathon
12:50 uur 10 km
13.00 uur 15 en 10 km Wandeltocht.