vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg
De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg & Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Rotonde Oostmeerlaan

Inmiddels is gestart op de rotonde Oostmeerlaan-Klapwijkseweg. Vanaf 7 oktober is de rotonde afgesloten voor fietsverkeer. Van 18 tot 21 oktober is de rotonde volledig afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroute, ook voor fietsers, staat aangegeven met borden.

Rotonde Tobias Asserlaan

De volgende rotonde die wordt aanpakt is de Boterdorpseweg/Tobias Asserlaan. Vanaf 14 oktober is de rotonde voor fietsverkeer afgesloten tussen de Zuiderparklaan en Randweg-West. Het gemeentehuis en de school blijven bereikbaar. Van 25 tot 28 oktober is de rotonde volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook deze omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

Inloopspreekuur

Tijdens de uitvoeringsperiode is er op woensdag een inloopspreekuur waar u met vragen en of opmerkingen terecht kunt. KWS staat tussen 08.00 en 17.00 uur voor u klaar op de weekmarkt van Berkel en Rodenrijs. Via de KWS app kunt u volgen op welke datums zij daar aanwezig zijn. De KWS app is te dowloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Heeft u vragen? Neem telefonisch contact met de gemeente Lansingerland op via telefoonnummer 14 010 of mail naar rotondesfietsveilig@lansingerland.nl.