donderdag 28 januari 2021 | week 04
Home » Algemeen » Aanhoudingen brand tribune TOGB
Politiemensen waren met een speurhond ter plekke om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Foto: Annette Docter.

Aanhoudingen brand tribune TOGB

Aanhoudingen brand tribune TOGB

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 8 januari is de tribune van TOGB geheel door brand verwoest. Ook enkele lichtmasten, reclameborden en een deel van het hoofdveld liepen schade op. De politie heeft zaterdag vier 13-jarige jongens aangehouden voor betrokkenheid bij de brand.

De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat de tribune geheel vernield werd. Voor TOGB een grote klap, temeer vrijwilligers van de club de tribune eigenhandig hadden opgebouwd.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand. Zaterdagmiddag waren politiemensen van de forensische dienst met een speurtocht op de plek des onheils aanwezig om sporen veilig te stellen.
Ook burgemeester Van de Stadt kwam zaterdag overdag een kijkje nemen en ontmoette enkele bestuursleden van de Berkelse club. Het mooie weer lokte daarnaast ook veel toeschouwers zaterdagmiddag naar het sportpark om de trieste restanten van de tribune te aanschouwen. Uit de reacties van omstanders, onder wie leden van de club, blijkt wel dat de verslagenheid groot is.
Woensdag zal in De Heraut meer te lezen zijn over deze voor TOGB treurige gebeurtenis.

De brandweer kon niet voorkomen dat de tribune geheel verwoest werd. Foto’s: Annette Docter.