dinsdag 26 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Aanbouw Wolfert Lyceum bijna gereed voor gebruik
De aanbouw van het Wolfert Lyceum op de 2e 3e en 4e verdieping staat op palen.

Aanbouw Wolfert Lyceum bijna gereed voor gebruik

Aanbouw Wolfert Lyceum bijna gereed voor gebruik

Bergschenhoek – De verwachtingen zijn hoog gespannen. Als alles volgens plan verloopt zal de aanbouw aan het pand van Wolfert Lyceum aan De Zijde in Bergschenhoek eind juni gerealiseerd zijn. Hierna worden de mouwen opgestroopt om de aanbouw in te richten en de school gereed te maken voor het nieuwe schooljaar. Ook kunnen dan de noodgebouwen worden afgebroken die tijdelijk op een deel van het schoolplein waren geplaatst, waardoor ook daar weer meer ruimte komt.

Door Trees Borkus-Henskens

Het voorbereidingsproces liep al drie jaar, maar in juni 2019 kon de aanbouw dan toch van start waar al zo lang naar werd uitgekeken. Wolfert Lyceum opende negen jaar geleden de deuren van een uniek rood gebouw waar ruimte was voor rond de duizend leerlingen. Door de groei van de gemeente waren die plekken in de loop der jaren allemaal bezet en kunnen er na de uitbreiding maximaal elfhonderd kinderen er hun opleiding volgen.

Op palen

Met een maquette van het huidige gebouw was bij de start goed te zien waar de uitbreiding ging plaatsvinden zonder de uitstraling van het pand aan te tasten: de brede kant (van de punt) ging op de tweede, derde en vierde verdieping verlengd worden. De aanbouw – die in een open verbinding met de huidige bouw staat – is gerealiseerd op palen.
Er komt een tiental lokalen bij, tevens een vide met een groot Open Leercentrum, meer pauzeruimte, kantoor- en spreekruimten en een kantine. ”De aanbouw verliep niet alleen volgens planning, maar ook redelijk binnen het budget van totaal 3,5 miljoen,” aldus Peter Wind, de directeur van het Wolfert Lyceum die graag een rondleiding verzorgd door de school.

Een lege school

Voor er gestart werd met de aanbouw werden afspraken gemaakt . “Maar momenteel is het wat makkelijker om te werken in een lege school. De meeste leerlingen zijn thuis in verband met de coronacrisis. Bovendien hadden alle leveranciers hun bestellingen in de planning staan, dus er waren ook geen problemen met de tijdige levering. Al het materiaal was er, dus voor de zomervakantie kunnen we gaan inruimen en uittesten en na de vakantie starten.”
Met gemeente en scholen (Melanchthon en Wolfert) is – voordat er scholen werden gebouwd – de afspraak gemaakt dat er op havo en vwo voor alle kinderen uit Lansingerland plek is. “Dat is dus een vereiste en dat werkt prima. Daarnaast hebben we nog wat leerlingen uit Pijnacker, maar bijna alle leerlingen komen uit Lansingerland.”

De aanbouw geeft een ruimtelijke aanblik.

Rondlopend door de school krijgt een leek niet de indruk dat alles binnen anderhalve maand gereed moet zijn, maar glimlachend weet Peter Wind: “In de lokalen ligt de vloerbedekking al en ook op de gangen zijn ze daar nu mee bezig. Als binnen afzienbare tijd de plafonds allemaal dicht zijn en de onderste delen van de wanden voorzien zijn van houten panelen denk ik dat we het binnen voor het grootste deel gehad hebben. Buiten zijn ze nu nog volop bezig met de beplating en het afwerken van de gevel, maar ook dat verloopt vlot en naar wens. Het opruimen en schoonmaken kan daarna meteen beginnen.”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie