dinsdag 26 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Hoofdmacht bij TOGB krijgt smoel

Hoofdmacht bij TOGB krijgt smoel

Hoofdmacht bij TOGB krijgt smoel

Berkel en Rodenrijs – TOGB heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de meeste selectiespelers die ook het afgelopen seizoen actief waren bij de Berkelse zondag eersteklasser. Daarnaast ziet de club Bas Mourits en Jim Havenaar terugkeren en mag men een aantal aanwinsten begroeten om weer een gooi te doen naar het hoofdklasserschap. Ook een aantal jeugdspelers stromen door naar de selectie.

Rien Kuyvenhoven

Rob Gerritsma, Sven Paternot, Jordan Weegman, Zacharia Doumajd, Brandon Sousa, Merick Heintjes en Jay Zandbergen zijn ook volgend seizoen actief op sportpark Het Hoge Land. Evenals verdedigers Younes Assaih en Dewie van Wichen en aanvaller Ian Bakker. Aanvaller Yousif de Kock, middenvelder Leroy Zwarteveld en verdediger Ian Bosch hebben na een gesprek te kennen gegeven ook deel te blijven uitmaken van de selectie van trainer Ronald Ermes. En dat geldt ook voor de sluitposten Jesper Stijnman en Moreno Zwarteveld. Verdediger Damiano Vaudo gaf al eerder aan actief te willen blijven als trainer van de TOGB JO19-1. Nu heeft hij ook bevestigd dat hij komend seizoen speler zal zijn van de zondagselectie van trainer-coach Ronald Ermes.
Glenn den Uijl voetbalt inmiddels alweer negen seizoenen als selectiespeler op het Berkelse sportpark en gaat voor een tweede lustrum. Den Uijl is de nestor binnen de huidige selectie van Ronald Ermes.

Plezier

Vince Luyken echter zal de groep van trainer Ermes verlaten en gaat spelen voor de zaterdagafdeling van de Berkelse vereniging na een voor hem niet zo’n fraai seizoen.
Luyken: “In de afgelopen jaren had ik altijd de ambitie om op een zo’n hoog mogelijk niveau (voor mij) te kunnen voetballen. Als je dan een jaar op de bank komt te zitten en het plezier in voetbal verliest dan kom je er pas achter dat plezier hebben in voetbal boven prestatie gaat. Mede hierdoor kies ik ervoor om in het team te voetballen waarin mijn vrienden spelen en waarbij ik tevens al mijn jaren in de jeugd mee heb gevoetbald. Hierdoor denk ik het plezier in voetbal weer terug te winnen”.
Xavi Vriesde vertrekt al na één seizoen bij TOGB. De talentvolle verdediger begon door een blessure noodgedwongen met een achterstand aan het seizoen. Bovendien was de concurrentie op de linkerflank groot, waardoor Vriesde vooral minuten maakte in het beloftenteam van TOGB. Verdediger Gabri Urbanus vertrekt naar Excelsior Maassluis.

Aanwinsten

Buiten de eerder genoemde Mourits en Havenaar is Wouter Vermeer komend seizoen nieuw bij de zondagselectie van TOGB. De 20-jarige en 1.95 m lange Berkelaar is student Organisatiewetenschappen aan de Tilburg University, hij komt over van Excelsior Maassluis. Verder komt Romano Brusselaars, 23 jaar, naar TOGB. In het dagelijks leven is hij groepsleerkracht op een basisschool in Den Haag. Na het trainersdiploma pupillen is hij in het bezit van het trainersdiploma TC3. Hij Is al acht jaar actief als trainer en begon bij Haaglandia (2 jaar), ging vervolgens naar Verburch (2 jaar) en eindigde bij DHC (4 jaar). Volgens eigen is hij toe aan een nieuwe uitdaging.
Martin La Cruz heeft uiteindelijk besloten met voetballen te stoppen. La Cruz die aan zijn tweede seizoen bij TOGB bezig is, heeft na lang wikken en wegen uiteindelijk de knoop voor zichzelf doorgehakt. “Ik heb besloten om na dit seizoen te stoppen met voetbal. Dit was een moeilijk besluit. Met veel mooie herinneringen op zak, ga ik mij focussen op mijn toekomst. Ik wil iedereen bedanken die altijd achter mij heeft gestaan. UIt eigen jeugd is er ook de nodige aanvulling. Dit zijn de aanvallers Guus Steerneman, Max Le Fevre, middenvelder Ryan Pronk, en verdedigers Kjell Scheers, Sem van Prooijen en Vince Kohl. Deze spelers krijgen aankomend seizoen de kans zich verder te ontwikkelen bij het eerste elftal. De mannen zijn geen onbekende voor de oefenmeester, die een aantal spelers dit seizoen al liet ruiken aan het niveau waarop zijn volgend seizoen ingezet kunnen worden.

Check Also

Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Bergschenhoek - De balvaste spits Roland Bergkamp heeft VV Katwijk verzocht om zijn nog een jaar doorlopende contract te ontbinden. VV Katwijk heeft na vele gesprekken het verzoek van de inwoner van Bergschenhoek ingewilligd, ondanks dat de club de beslissing ten zeerste betreurt.

Geef een reactie