dinsdag 26 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Steun voor kinderboerderij ‘t Ezelsbruggetje

Steun voor kinderboerderij ‘t Ezelsbruggetje

Steun voor kinderboerderij ‘t Ezelsbruggetje

Bleiswijk – ‘t Ezelsbruggetje is al jaren een begrip in Lansingerland en omstreken. Bijna 27 jaar geleden opende Ton van den Berg aan de Kooilaan midden in het recreatiegebied van Bleiswijk een dierenweide/kinderboerderij. Iedereen is er het hele jaar door van harte welkom; alles wordt door vrijwilligers gerund en Ton is daarom ook altijd heel blij met de donaties die hij van de bezoekers ontvangt in de grote melkbus die bij het hek staat.

Trees Borkus-Henskens

Maar terwijl het hek nu gesloten moet blijven (ook de parkeerplaatsen in het recreatiegebied blijven dicht) door de coronacrisis blijft Ton er dagelijks druk mee om de dieren liefdevol te verzorgen. In z’n eentje en af en toe met vrijwilligers die met de ezels gaan rondlopen, dus ook geen vrijwillige donaties in de melkbus. De kosten van de verzorging van de dieren gaan echter wel gewoon door. Denk aan inentingen voor de konijnen, wormenkuren voor de geiten en de hoefsmid voor alle ezeltjes en pony Rebbel. Zaagsel en stro voor de hokken en dan uiteraard het voer voor alle dieren.

Domper

Door jaarlijks op de eerste zondag van juni Ezeltjesdag te organiseren en dankzij enkele trouwe sponsoren kunnen de overige kosten van hekwerk, dierenverblijven etc. worden bekostigd. Dit evenement gaat helaas dit jaar niet door. “Een grote domper voor de dieren, maar ook voor mijn vader die tevens in november 85 jaar wordt en zich al jaren vrijwillig inzet voor mens en dier,” aldus de dochter van Ton. “Wat ben ik trots op hem. ’t Ezelsbruggetje is niet meer weg te denken en mocht Ton ooit gaan stoppen dat wil hij eerst weten wat er mee gebeurt. Daar heeft hij inmiddels al een gesprek over gehad.”

Donatie

Een spontane inzamelingsactie via Facebook Heel Lansingerland Helpt leverde al enkele duizenden euro’s op. “Daar kwamen hele leuke en spontane reacties op. Niet alleen van mensen hier uit de buurt, maar ook vanuit Brazilië en Oostenrijk. Daarnaast ontving de kinderboerderij een donatie van het Rabobank Coöperatief Fonds: daarmee kunnen de dieren circa zes weken gevoed en verzorgd worden.”
Simone van Leeuwen, communicatieadviseur bij Rabobank Zuid-Holland Midden: “Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden. Hulp via een zogenaamd Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen en stichtingen die geraakt zijn door de coronacrisis of voor maatschappelijke initiatieven die zijn opgestart als gevolg van de coronacrisis.” Bij het fonds kunnen nog steeds aanvragen worden gedaan via www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden .

“Mijn vader hoopt alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s snel weer te kunnen ontvangen. Of met zijn ezeltjes present te zijn op de kerstmarkt, een kerstdienst, braderie of een ander evenement. Voor nu kan iedereen de boerderij steunen met een zelf te bepalen bijdrage. Dat kan via het rekeningnummer: NL23ABNA 0616 5114 85 t.n.v. C. Maat ovv Ezelsbruggetje. Of via deze Tikkie link Wil je mij alsjeblieft betalen voor ‘Ezelsbruggetje’ via https://tikkie.me/pay/kfa47gsd036hjvqcgk42 . Deze link is geldig t/m 12 mei.”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie