maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Lansingerland voor elkaar
Ook kinderen kunnen hun boeken die ze via de website van de bibliotheek reserveren thuisbezorgd krijgen.

Lansingerland voor elkaar

Lansingerland voor elkaar

Nu het coronavirus zo’n impact op onze samenleving heeft, zien we gelukkig dat er in onze gemeente veel initiatieven zijn om mensen die dat nodig hebben te helpen. Humanitas Lansingerland, de Bibliotheek Oostland, het Diaconaal Platform Lansingerland en Welzijn Lansingerland, hebben in samenwerking met de gemeente en andere organisaties en initiatieven een centraal nummer beschikbaar waar u terecht kunt wanneer u een hulpvraag hebt of juist hulp wilt bieden.

Eén loket

Zoekt u hulp, of kent u iemand die hulp zoekt? Bijvoorbeeld voor een boodschap, het lenen van een boek, of een luisterend oor? Belt u dan met 010-5225545 of mail naar info@swsl.nl

Bent u iemand die deze hulp kunt bieden? Belt u dan met 010-5225545 of mail naar info@viplansingerland

Iedereen, van jong tot oud, kan contact opnemen via dit telefoonnummer of de mailadressen.

Vraag om hulp!

Welzijn Lansingerland merkt dat veel mensen zich bezwaard voelen om hulp te vragen, maar besef goed dat het belangrijk is dat u geholpen wordt. Er zijn veel mensen die het juist fijn vinden om iemand concreet te kunnen helpen. Er staan voldoende vrijwilligers klaar die graag iets voor u doen.
Voor de volgende diensten en ondersteuning kunt u bij Welzijn Lansingerland terecht:
Eenmalige vragen om hulp van welke aard dan ook, boodschappen halen, boeken thuisbezorgservice, warme maaltijdservice tussen de middag, praatje, medicijnen ophalen, hond uitlaten, tablet/telefoon hulp, hulp/advies bij online bestelling, en palliatief/terminale ondersteuning in de thuissituatie.

Overige initiatieven

Tips voor kinderen en volwassenen vanuit de bibliotheek.
Via de online bibliotheek kun je talloze e-books en luisterboeken lenen. Er is ook een selectie beschikbaar voor niet-leden. Dagelijks 09.00-11.00 uur is er telefonisch spreekuur in elke vestiging.
Ben je lid van de bibliotheek dan kun je ook boeken via de website reserveren. Deze worden op afspraak thuisgebracht. Kinderen en volwassenen kunnen kijken op www.bibliotheekoostland.nl

Verrassingstassen

Is al het (school)werk klaar en de eigen boekenkast helemaal uitgelezen? En weet je niet wat je moet gaan doen, omdat de halve dag achter de computer zitten ook geen goed idee is? Dan hebben Bibliotheek Oostland en Boekhandel Van Atten een leuk idee. In de Verrassingstas hebben zij vier à vijf leesboeken gedaan. Een soort blind date met boeken dus. Bij de jeugdboeken is het enige dat je weet dat ze voor jouw leeftijd geschikt zijn. Verder niks!
Ga naar Boekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs. Vul bij de kassa het inschrijfformulier in. Neem de tas mee naar huis en kijk daar wat er allemaal in zit. Ga lekker lezen! Als je klaar bent met lezen, lever je de tas weer in bij Boekhandel Van Atten en kiest een nieuwe uit.
Deze service is voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek.

Oproep

Lansingerland is er voor elkaar! Laat het ons weten als u of jij je geholpen voelt of als er een mooi initiatief is ontstaan. Stuur tekst en foto in naar redactie@de-heraut.nl

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie