maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Avond4daagse Berkel en Bergschenhoek afgelast
Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - De door premier Rutte vorige week aangekondigde maatregelen tegen het coronavirus hebben de organisatoren van de 25ste editie van de Avond4daagse van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek doen besluiten het evenement af te gelasten.

Avond4daagse Berkel en Bergschenhoek afgelast

Avond4daagse Berkel en Bergschenhoek afgelast

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – De door premier Rutte vorige week aangekondigde maatregelen tegen het coronavirus hebben de organisatoren van de 25ste editie van de Avond4daagse van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek doen besluiten het evenement af te gelasten.

René Suijker is voorzitter van de Stichting Avond4daagse Berkel en Rodenrijs. Hij licht het besluit toe. “Vergunningplichtige evenementen zijn tot 1 juni niet toegestaan. Na deze datum is het onzeker wat er wel of niet kan. Een groot evenement met 5000 deelnemers en bezoekers, zoals de Avond4daagse van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek, zal waarschijnlijk pas als laatste worden vrijgegeven. De basisscholen waarvan we veruit de meeste deelnemers krijgen zullen in het meest gunstige geval op maandag 11 mei opengaan. Er zijn dan nog vijf weken over tot de Avond4daagse. Wij denken dat de scholen hun handen vol zullen hebben om weer over te gaan tot het ‘normale’ schoolleven. Zij zullen dan waarschijnlijk geen ruimte hebben om de inschrijvingen voor de Avond4daagse te regelen.”

Volgend jaar

De Stichting Avond4daagse wil met dit besluit tijdig duidelijkheid geven aan de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. “Wachten tot het laatste moment zal voor iedereen extra druk geven en verwachtingen scheppen. Wij vinden het ontzettend jammer en hadden ons erg verheugd op ons jubileumjaar. Maar ondanks dit besluit denken wij alweer verder. De 25ste editie van de Avond4daagse zal volgend jaar plaatsvinden van dinsdag 1 juni tot en met vrijdag 4 juni 2021.
Wij hopen dat wij dan weer een beroep kunnen doen op onze sponsoren en vrijwilligers!”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie