maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Vrolijke ochtend voor Huize Sint Petrus
Kevin en Maurice hoog in hun bakje om bij elk raam waar ze bij konden een plant en een fruitbak uit te reiken aan een verraste bewoner.

Vrolijke ochtend voor Huize Sint Petrus

Vrolijke ochtend voor Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs – Rond de klok van acht uur arriveerde er vrijdagochtend 27 maart al een hoogwerker van Eijgenraam bij Huize Sint Petrus aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Iets te repareren aan het dak of de gevels? Rond half tien volgde een tweede aanhanger met daarop een hoogwerker, dus de klus leek serieus. Maar toen de klok tien uur had geslagen werd duidelijk dat het hier om een spontane en groots opgezette actie ging.

Trees Borkus-Henskens

Kevin en Maurice, medewerkers van het Berkelse Eijgenraam/VSVK, regelden samen met het bedrijf een verrassingsactie voor het huis waar rond de honderd senioren wonen die aan huis gekluisterd zijn door corona. Naast de twee hoogwerkers arriveerde er ook een wagen vol planten en fruitbakken – 140 in totaal – die allemaal bestemd waren voor zowel de bewoners als de verzorgden.

Spontane actie

Nadat in de ene hoogwerker dj Ollie – die spontaan zijn medewerking aanbood – plaats had genomen achter de knoppen werd de bak van de tweede hoogwerker door Kevin en Maurice gevuld met planten en fruitbakken (waar ook paaseitjes in pasten). Begeleid door vrolijke muziek werd bij elk raam van het huis geklopt, waarna de bewoner via het raam werd verrast met beide geschenken. Terwijl elk raam werd bezocht stonden er achter andere ramen senioren mee te dansen en te zwaaien op de klanken van de muziek. En op het terrein voor het huis maakten ook de medewerkers er al dansend een nog vrolijker geheel van; met de zon hoog aan de hemel.

Twee hoogwerkers kwamen er aan te pas om de verrassingsactie goed uit te kunnen voeren.

Voor iedereen

De ramen waar Kevin en Maurice niet bij konden werden niet overgeslagen. Op Deense karren werden de resterende planten en bakken de hal in gereden om binnen verder uitgedeeld te worden, zodat iedereen aan bod zou komen.
“Geweldig! Wat een feest en actie!” wisten ze beiden na afloop. “Het was een spontaan idee, maar groeide uit tot iets groots. Het transport van de 140 planten en even zoveel manden werd gratis verzorgd door Meijer Transport Solutions. Plus Koelhuis leverde de planten en manden tegen een gereduceerd tarief. Toen de dj ervan hoorde sloot hij meteen aan. We hebben het feest zo met elkaar tot een succes gemaakt; met heel veel plezier en blije gezichten. Zo hopen we met elkaar een lichtpuntje gebracht te hebben in een met name voor ouderen en verzorgenden moeilijke tijd.”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie