maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » De Zonnebloem staat ook nú voor ouderen klaar
Marja skypt regelmatig met een gast van De Zonnebloem. "Men vindt het fijn even een gezicht te zien."

De Zonnebloem staat ook nú voor ouderen klaar

De Zonnebloem staat ook nú voor ouderen klaar

Berkel en Rodenrijs – Voor ouderen is het een zeer vervelende tijd. Sommigen zijn volledig aan huis gekluisterd. Omdat de regels omtrent het contact met ouderen moeten worden nageleefd, vallen ook de bezoekjes van De Zonnebloem weg.

Marja Meijer is secretaris van de afdeling Berkel en Rodenrijs van De Zonnebloem. Ze vertelt: “Uiteraard kijken wij naar mogelijkheden om contact met onze gasten te houden. We hebben onze vrijwilligers gevraagd of zij hun gast(en) minimaal één keer in de week willen bellen om een gezellig praatje te maken. Contact kan op meerdere manieren. Een belletje en een kaartje op z’n tijd worden zeer op prijs gesteld, zo heb ik de afgelopen twee weken ervaren. Zelf heb ik één gast waarmee ik skype. Zij vindt het geweldig. Ze ziet me en we zwaaien naar elkaar. Ik kan ook laten zien waarmee ik bezig ben. Elkaars gezicht even zien is een extra dimensie.”

Digitaal

De mogelijkheden binnen ons huidig digitale tijdperk zijn niet voor iedere oudere weggelegd, weet Marja. “Het zou bjvoorbeeld kunnen helpen als onze gasten die daarvoor open staan, gestimuleerd worden om op deze wijze te communiceren. Vaak is het een kwestie van even goed uitleggen en een paar keer (voor)doen. Lukt het niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Het opent een wereld die wellicht ook na deze crisis voor ouderen een nuttig hulpmiddel kan worden.”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie