maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » De online-deuren van de parochie staan wagenwijd open
De misvieringen (zonder kerkgangers) vanuit de kerk te Bleiswijk zijn online te volgen.

De online-deuren van de parochie staan wagenwijd open

De online-deuren van de parochie staan wagenwijd open

Lansingerland – De Nederlandse bisschoppen hebben, op basis van de RIVM richtlijnen in verband met het coronavirus, besloten alle publieke liturgievieringen tot en met 31 mei af te gelasten. Dat is enorm vervelend voor de vele kerkgangers, ook die van de parochie Christus Koning in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Pijnacker.

De parochianen missen nu hun regelmatige kerkbezoeken en ook een belangrijk deel van hun sociale contacten. De misvieringen van de Onze Lieve Vrouwe Visitatie kerk in Bleiswijk worden gelukkig al langere tijd niet alleen via de kerkradio maar ook met video op internet uitgezonden. Daarnaast zijn video-opnamen van oudere uitzendingen ook nog te bekijken.

Online vieringen

Omdat deze voorziengingen voor video-opnamen aanwezig zijn heeft het pastorale team van de Parochie Christus Koning besloten de misvieringen, helaas zonder parochianen, in de OLV Visitatie kerk door te laten gaan. Speciaal met als doel deze via internet en kerkradio beschikbaar te stellen aan iedereen die de vieringen wil volgen.
Het pastorale team van de parochie Christus Koning nodigt alle parochianen, en andere mensen die de uitzendingen willen volgen, uit dat via internet te gaan doen. De uitzendingen zijn te vinden via het internet adres: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1112-OLV-Visitatie—Bleiswijk/events

Spreekuur

Het pastorale team van de parochie wil ook telefonisch goed bereikbaar blijven voor de parochianen. Daarom is vanaf 1 april een dagelijks spreekuur ingesteld van 16.00 tot 17.00 uur waar alle leden van het pastorale team aan mee doen:
Maandag pastor Bladowski 06 – 2831 2672
Dinsdag diaken Vrijburg 06 – 5514 2473
Woensdag pastor Kuipers 06 – 8186 4539
Donderdag pastor Halin 06 – 8120 8567
Vrijdag diaken Vrijburg 06 – 5514 2473
Zaterdag pastor Halin 06 – 8120 8567
Zondag pastor Halin 06 – 8120 8567
Via de website van de parochie Christus Koning worden de parochianen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van de kerkelijke activiteiten. Het internetadres van de parochiewebsite is: https://www.parochiechristuskoning.nl/
Daar is het laatste nieuws te vinden over de (internet) vieringen, telefonische bereikbaarheid van het pastorale team en de secretariaten, openstelling van kerkgebouwen in de vijf dorpskernen en andere informatie over de gehele parochie. Via de nieuwsberichten op de website kunt u daar ook de link naar de internet video-uitzendingen vinden. Omdat de parochiekernen eigen secretariaten hebben en afwijkende openstelling is het belangrijk niet alleen de algemene nieuwsberichten te lezen maar ook de nieuwsberichten van de parochiekern waar u eventueel naar toe wilt of wilt bellen.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie