maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Lezersschrijven » Geloven

Geloven

Waarom geloven wij niet meer in de inzettingen en de geboden van God. Wij zijn een weerspannig volkje dat zelfs de wetten van de overheid naast zich neerlegt. Dat minister Grapperhaus bekeuringen moet opleggen.
Het kon zo niet langer, het moest een keer fout gaan. U ziet de plagen van deze tijd. De activiteiten op zondag en doordeweeks waren niet meer op te noemen, je werd overspoeld. De mens had geen rust meer en ook de zondagsrust was geheel verstoord. Je hoorde over burn-out, lichamelijke klachten, etc.
Ik denk nog aan de woorden van de heer Houweling van de Herstelde Gereformeerde gemeente. ‘Zolang de Here God mij nog geen antwoord heeft gegeven over winkels open, werken, activiteiten, wacht ik’, dus niet doen.
Wat betreft CO2. Dit wordt door ons zelf veroorzaakt. We hebben liefst allemaal een auto, deze is ook makkelijk verkrijgbaar. In mijn tijd moest er eerst contant geld zijn. Nu willen we zo ver mogelijk op vakantie. Dit betekent veel uitstoot van vliegtuigen, fabrieken. Wij moeten producten hebben. Het brengt de overheid veel geld in het laatje. Vandaar dat de hardwerkende boer de gebeten hond is, ten onrechte. Abram, Izak en Jacob hadden zoveel stuks vee, daar kun je in Nederland alleen maar van dromen.
Nu wordt dit alles van boven geregeld en wij staan machteloos.
Vliegtuigen aan de grond, auto’s van de weg, fabrieken halve kracht of geheel dicht, ga maar door.
Hoe is het met de ophef over CO2?
Laten wij niet weerspannig zijn, maar aan de Here God vragen of de mensen die het medicijn tegen corona aan het ontwikkelen zijn kennis en wijsheid mogen ontvangen.
Tenslotte: laten wij elkaar in deze moeilijk tijden ondersteunen ongeacht wie hulp nodig heeft. En laten we begrip voor elkaar tonen. Allen Gods kracht en zegen toegewenst.

C.G. Post
Bleiswijk

​​​​​​​

Check Also

Overeenkomsten tussen het coronavirus en God

Wat een vraag; een overeenkomst tussen het Allergrootste, de Schepper én het (aller)kleinste, een schepsel. …

Geef een reactie