maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Bleiswijkse huisarts Van Alphen: “Blijf binnen!”
Ondanks de werkdruk staat de huisartsenpraktijk voor u klaar. Schroom niet contact op te nemen!

Bleiswijkse huisarts Van Alphen: “Blijf binnen!”

Bleiswijkse huisarts Van Alphen: “Blijf binnen!”

Bleiswijk – Huisarts Fredt van Alphen van de Cederhof trekt stevig aan de bel. Hij roept inwoners op (zo veel mogelijk) in huis te blijven. Het gedrag van veel mensen die er vorig weekend massaal op uit trokken heeft Van Alphen in hoge mate boos gemaakt. Hij drukt zich krachtig uit om aan te geven hoe dom en kortzichtig hij zulk gedrag vindt.

Van Alphen: “Wij werken keihard om besmetting te voorkomen en maximale zorg te leveren, zodat de kwetsbare mensen onder ons maximale kans krijgen om door deze moeizame periode heen te komen. Ik merk nog steeds dat niet iedereen zich bewust is van de ernst van de situatie. Daarom herhaal ik nog maar eens dat isolatie de enige oplossing is als er luchtwegklachten zijn. Dan moet het huis op slot en blijft de rest van het gezin ook binnen!”
Omdat het virus zich door de lucht verspreidt, is Van Alphen van mening dat anderhalve meter afstand houden als het waait bij lange na niet genoeg is. Daarom kun je beter geen onnodig risico nemen en jezelf beschermen door in huis te blijven. “Ik ben persoonlijk voor een lockdown, omdat ik merk dat mensen eigenwijs zijn. Er moet blijkbaar doorlopend verteld en herhaald worden hoe erg het is of kan worden. Daarom moet de overheid streng zijn!”

Van Alphen wijst op de corona screener op zijn website cederhof.nl. Iedereen met klachten kan het screenprogramma doorlopen. Door middel van een aantal vragen wordt er door coassistenten in het Groene Hart Ziekenhuis gescreend. Bij een van corona verdachte patiënt wordt de huisarts op de hoogte gesteld.
Patiënten van de huisarts met luchtwegklachten waarbij lichamelijk onderzoek noodzakelijk wordt geacht, worden doorgestuurd naar de nood-HuisArtsenPost in Gouda waar medisch personeel maximaal beveiligd is en noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn.

Woensdag is in De Heraut een uitgebreider interview met deze Bleiswijkse huisarts te lezen.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie