maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Nieuwe noodverordening; afsluiting skatepark Lansingerland
.

Nieuwe noodverordening; afsluiting skatepark Lansingerland

Nieuwe noodverordening; afsluiting skatepark Lansingerland

Lansingerland – De gemeente Lansingerland heeft het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark tot nader order met hekken afgesloten. Dat gaat ook gelden voor het Urban Sportspark, dat aan de overkant van de skatebaan ligt.

Op 26 maart heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een aangescherpte noodverordening getekend als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hierin staan de maatregelen die het kabinet maandagavond 23 maart heeft gepresenteerd.
Met de nieuwe noodverordening kunnen burgemeesters gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan gaan om parken, wijken of stranden. Bij groepen van drie personen of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
Het afsluiten van het skatepark en het Urban Sportspark was nodig, omdat hier veel mensen bij elkaar komen en er veel toestellen worden aangeraakt.
Deze verordening is geldig in de 15 gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar Lansingerland ook onder valt.

Aanscherping en nieuwe maatregelen

In de noodverordening zijn maatregelen aangescherpt en nieuwe ingevoerd:
– mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven
– evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen.
– voor uitvaarten en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, maar alleen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.
Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 6 april van kracht, ook de sluiting van scholen.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie