maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Jaarlijkse gipsvlucht geland op Rotterdam Airport
Aan boord waren dit keer naast bemanning en verpleegkundigen zeven patiënten met verschillende soorten letsel.

Jaarlijkse gipsvlucht geland op Rotterdam Airport

Jaarlijkse gipsvlucht geland op Rotterdam Airport

Rotterdam – Vrijdag 28 februari is de jaarlijkse gipsvlucht van alarmcentrale Eurocross Assistance geland op Rotterdam The Hague Airport. Voorheen vlogen er in het wintersportseizoen meerdere gipsvluchten, tot in 2017 de vliegmaatschappij die de vluchten uitvoerde ermee stopte. Om de drukste periode van het seizoen de baas te kunnen zijn organiseert Eurocross elk jaar één gipsvlucht van Innsbruck naar Rotterdam.

In 2017 vloog de laatste ‘officiële’ gipsvlucht van Innsbruck naar Rotterdam, waarna deze service werd opgeheven omdat het aantal mensen dat met de gipsvlucht terugkwam al jaren daalde. Toch merkte Eurocross dat er in de populairste wintersportweek van het jaar behoefte is aan een dergelijke vlucht. Om de wintersportdrukte tijdens de voorjaarsvakantie goed de baas te kunnen zijn organiseerde de alarmcentrale daarom op 1 maart 2019 voor het eerst weer een gipsvlucht. Dit beviel goed, waardoor Eurocross besloot dit te herhalen.
“Tijdens de voorjaarsvakantie zien we elk jaar een flinke piek in het aantal wintersporters en daarmee ook in het aantal ongelukken op de piste”, aldus Nicole Bootsma, arts bij Eurocross. “Mensen die een ongeluk krijgen willen altijd zo snel mogelijk naar huis. Normaal gesproken gaat dit met een ambulance of reguliere lijnvlucht, maar om de drukte goed op te kunnen vangen repatriëren we vandaag dus ook een aantal mensen met een gipsvlucht.”
Eerdere jaren kreeg Eurocross zo’n 1.400 hulpvragen per wintersportseizoen. Dit seizoen telt de alarmcentrale nu al meer dan 1.300 meldingen. De meeste meldingen komen uit Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk en Italië. Opvallend zijn de vele meldingen na botsingen op de piste met ernstige letsels als gevolg, zoals heup- en bekkenfracturen en zelfs een gescheurde milt.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie