vrijdag 3 april 2020 | week 14
Home » fbpost » Sleutel Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters
Nadat Prins en Prinses Carnaval de sleutel van de gemeente overhandigd hadden gekregen ontvingen ook de Jeugdprins en Jeugdprinses een exemplaar uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt. Foto's: John Hofman.

Sleutel Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters

‘Het feest kan beginnen, de buit is binnen’

Sleutel Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters

Lansingerland – De raadzaal in het gemeentehuis werd vrijdagavond 21 februari compleet overgenomen door de Raad van Elf van Carnavalsvereniging De Otterrotters uit Bleiswijk. Ondanks dat, had burgemeester Pieter van de Stadt er geen moeite mee ook nog eens de sleutel van de gemeente in bewaring te geven bij Prins Pils. Hij werd beloond met een onderscheiding en een groot glas pils die hij zelf mocht tappen.

John Hofman

Al ligt het 50-jarig bestaan vorig jaar nog vers in het geheugen, Carnavalsvereniging De Otterrotters gaat gewoon verder want vrijdagavond ging het 51ste feest van start. Al jaren achtereen de promotor en lid van de Raad van Elf, Arnold Oosterlaan, heette iedereen welkom en in het bijzonder de burgemeester en enkele leden van de Federatie Europese Narren. Hij gaf iedereen een kort maar belangrijk advies: “Maak plezier met elkaar en niet voor het ‘selfie’ alleen. Voel je happy in de kleding die bij je past. Tegen Prins Pils wil ik nog zeggen: ‘We hebben als carnavalsvereniging ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid’ en dat blijkt al uit onze bezoeken aan zorgcentra”.
Burgemeester Van de Stadt kreeg ook het woord. “Voor mij is dit jaarlijks gebeuren inmiddels een traditie geworden en ook ik waardeer jullie bezoeken aan de ouderen in onze gemeente. Met plezier en het vertrouwen dat hij in goede handen komt, overhandig ik nu de sleutel aan Prins Pils en tevens een iets kleinere sleutel aan Jeugdprins Bruce en Jeugdprinses Sophie.”

Telraam

De burgemeester had elf belangrijke punten opgeschreven, zoals “Hulde aan het tijdelijke carnavalsechtpaar (Prins en Prinses, red.) van dit jaar, waarbij we er uiteraard vanuit gaan dat dit inderdaad tijdelijk zal zijn” en “Ik was al trots op Bleiswijk en dat is alleen maar meer geworden. Het is altijd een fantastisch festijn en daarom zeg ik met plezier ‘Wij betalen vanavond het bier’.” Prins Pils ontving uit handen van Arie Noordhoek, een van de leden van de Raad van Elf, een telraam, omdat ‘hij niet zo goed kan tellen, waar het gaat om de hoeveelheid pilsjes. Nu kan hij het zelf gaan bijhouden!’.

Als beloning mocht de burgemeester zelf een glas pils tappen.

De Prins, alsmede ook Prinses Shirley, vonden het een eer de sleutel te mogen ontvangen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om aan de burgemeester te vragen of er nog een ‘kleine’ subsidie voor de vereniging in zit. “Het valt namelijk niet mee ieder jaar de eindjes aan elkaar te knopen”, zei hij. Hij vroeg ook aandacht voor de jongeren in Bleiswijk wat betreft huisvesting. “Meer woningen bouwen voor starters is zeker gewenst.” Tenslotte wees hij erop dat het Carnavalsfeest meer is dan alleen een verkleedfeest.
Hierna werd de Raad van Elf geïnstalleerd en kreeg de burgemeester een onderscheiding. Op alle borden met prachtige tekeningen die in de raadzaal hingen stond het woord ‘Selffiets’, dus moest de burgemeester een rondje door de raadzaal fietsen op een speciaal ontworpen ‘selffiets’.
Looporkest ‘Keep on Smiling’ uit Delft bracht de stemming er nog eens extra in met bij deze avond horende carnavalsmuziek.
Verderop in deze krant verslag van het kindercarnaval in Bleiswijk.

De burgemeester maakte een rondje op de ‘selffiets’.

Check Also

Pieter van de Stadt: “We houden vol tot eind april of zo lang als noodzakelijk is.”

Geef een reactie