zondag 29 maart 2020 | week 13
Home » Algemeen » Feestelijke eerste burendag Gouden Harp
Onder veel belangstelling begraven toekomstige bewoners van de Gouden Harpbuurt tijdcapsules op de plek waar straks hun woningen verrijzen. Foto: Arie van Driel.

Feestelijke eerste burendag Gouden Harp

‘Zitten we dan op hetzelfde huisnummer?’

Feestelijke eerste burendag Gouden Harp

Berkel en Rodenrijs – Ze wonen er nog niet, maar zo’n honderd toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk Gouden Harp in Berkel en Rodenrijs hebben hun eerste burendag inmiddels achter de rug. Aanleiding voor het samenzijn was het slaan van de eerste van heel veel heipalen waarop de 400 woningen van het project worden gebouwd. Wat echter ontbrak op de bouwplaats was de noodzakelijke heimachine. Alle palen bleken namelijk al in de grond te zijn gestampt. Dág, eerste paal.

Arie van Driel

Dat het uiteindelijk toch nog een feestje werd, kwam doordat iemand een ingenieuze ingeving kreeg: drie tijdscapsules zouden het niet slaan van de eerste heipaal moeten doen vergeten. Onder het mom van ´Met elkaar doen´ werd aan de bezoekers gevraagd om een formuliertje in te vullen met een wens of lief berichtje, het papiertje in één van de drie plastic bussen te stoppen, om die vervolgens zelf op het door de vele regenval blubberige bouwterrein te begraven. Ter afsluiting van de officiele plechtigheid werd een behoorlijk aantal confettikanonnen afgevuurd. En kregen de grote regendruppels voor even een kleurtje.

Gouden Harp

De te verrijzen nieuwbouwwijk is gesitueerd aan de oostkant van de Randstadrail, nabij station Westpolder en de Gouden Uil- en Gouden Griffelbuurt. Het bouwterrein is nu nog een kale vlakte met uit de grond stekende heipalen, maar straks een plek met karaktervolle woningen, een gracht, singel en veel groen. De talrijke speelplekken, een basisschool en kinderopvang (BSO) geven de wijk een kindvriendelijk karakter.

Borrelen

Na afloop van de plichtplegingen stond de eerste burenborrel van de Gouden Harp uiteraard in het teken van het kennismaken met de nieuwe buurman en buurvrouw (“Leuk dat jullie er ook zijn”), van de verbazing (“Het verbaast me dat iedereen hiervoor vrij heeft kunnen krijgen” en “Zitten we dan op hetzelfde huisnummer?”), van de ontdekking (“De verbinding is top, zag ik. Met de Randstadrail ben ik in tien minuten op mijn werk in hartje Rotterdam. Nooit geweten”) alsmede van de verwondering (“Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Wel leuk om erbij te zijn, bij zo’n feestje rond het slaan van een eerste paal”).

Check Also

Hoe werkt De Heraut App

Geef een reactie