zondag 29 maart 2020 | week 13
Home » Algemeen » Lansingerlanders vieren samen 75 jaar vrijheid

Lansingerlanders vieren samen 75 jaar vrijheid

Lansingerlanders vieren samen 75 jaar vrijheid

Lansingerland – De Oranjeverenigingen van Lansingerland hebben dit jaar besloten gezamenlijk op dinsdag 5 mei het Bevrijdingsfeest te vieren. Hiermee kunnen zowel uit Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek en Bleiswijk vrijwilligers de handen ineen slaan en er samen een groots feest van maken.

Trees Borkus-Henskens

Nu de gemeenteraad besloten heeft 75 cent per inwoner beschikbaar te stellen voor de viering van dit feest kunnen de voorbereidingen van start. Het wordt niet alleen een feest voor de Lansingerlanders, maar in het bijzonder ook voor de veteranen en de mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Besloten werd ditmaal geen aparte Veteranendag te organiseren, maar deze samen te voegen met het bevrijdingsfeest.

De aankomst van de vlam; vijf jaar geleden bij het gemeentehuis.

Mooi programma

In grote lijnen is inmiddels door de drie Oranjecomités een programma opgesteld dat zich zal afspelen vanuit een grote tent die een plek krijgt op het evenemententerrein van het Annie M.G. Schmidtpark (naast zwembad De Windas). Daar zal om 09.00 uur het programma van start gaan met een gezamenlijk ontbijt en een welkom door de burgemeester. Aan de historische verenigingen zal gevraagd worden eventueel oude films te draaien en/of ander oud materiaal te tonen. Nadat het Shantykoor IJgenweiss een optreden heeft verzorgd komt rond 11.00 uur onder begeleiding van muziekverenigingen het vreugdevuur aan dat door een groep lopers vanuit Wageningen naar Lansingerland wordt gebracht.
Om 12.00 uur starten activiteiten als ringsteken, schaapscheren, schminken, er zijn springkussens, er staat een kinderboerderij en Outdoor Valley komt met buitenactiviteiten naar het terrein. Om 14.00 uur volgt een roofvogelshow en even later arriveert de allegorische optocht. Op het podium zullen tal van acts te zien zijn met entertainment en muziek. In de avonduren – vanaf 19.00 uur – zal een muzikaal programma worden verzorgd door de Eurries, waarna de dag om 21.45 uur wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Aanmelden

Senioren uit de drie kernen van Lansingerland die het een probleem vinden naar de feestplek toe te komen kunnen zich aanmelden om mee te rijden met een bus die hen er heen brengt. Er zijn drie opstapplaatsen: De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk, tel. 010 – 5225545, Laurens De Oudelandse Hof, Oudelandselaan 226 in Berkel en Rodenrijs, tel. 010 – 4221255 en De Smitshoek, Smitshoek 20A-28b in Bergschenhoek. De bus vertrekt daar rond 09.15 uur.
Voor aanmeldingen en vragen over het feest: 5mei@socb.nl , het email adres voor de overkoepelende Oranjecomités Lansingerland. Kijk voor informatie ook op de site https://www.oranjecomitebleiswijk.nl/wie-gaat-er-mee/

Check Also

Hoe werkt De Heraut App

Geef een reactie